İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Rehberlik Alanında Öncü Çalışmalar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Rehberlik ve Araştırma merkezlerinin etkililiğini ve verimliliğini arttırmak üzere başlatılan çalışmalar sürüyor.

16 Mayıs 2023 - 12:58

Bu kapsamda İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezleri sayısı 15’e yükseldi. İzmir’de Aliağa, Bayraklı, Bergama, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Ödemiş, Torbalı, Narlıdere ilçelerinde Rehberlik ve Araştırma Merkezleri bulunuyor. Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde Rehberlik Hizmetleri ve Özel Eğitim Hizmetleri bölümleri bulunuyor. Rehberlik Hizmetleri bölümü, bölgesinde bulunan okul ve kurumların rehberlik hizmetlerinin koordinasyonunun yanı sıra bireysel rehberlik hizmetlerinin yürütülmesini sağlıyor. Özel Eğitim Hizmetleri bölümünde ise özel eğitime ihtiyacı olan bireyler, eğitsel değerlendirme ve tanılama işlemleri yapılarak uygun eğitim ortamlarına yönlendiriliyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ile okullarda rehberlik servisleri tarafından yürütülen çalışmaların önemini vurgulayarak Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinin bulundukları bölgenin ihtiyaçlarını göz önüne alarak çalışmalar yürütmesinin  önemine değindi. Bu kapsamda İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her ay Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Komisyonu toplanarak İzmir ilinin rehberlik ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor.

 

İzmir’de Özel Eğitim ve Rehberlik alanında bir ilk: “Öz Bakış” Dergisi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından rehberlik konusunda yapılan çalışmalardan bir diğeri de 2022 yılının Şubat ayında yayın hayatına başlayan “Öz Bakış” dergisi.

Dergi ile Özel Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanlarında İzmir’de yapılan çalışmaları, yazılan makaleleri, iyi uygulama örneklerini ve projeleri eğitimcilere, velilere sunmak ve bilgilendirici içerikler oluşturmak amaçlanıyor.

 

Derginin  ilk sayısında ‘Salgın Sonrası Yeni Normale Uyum” konusu ana temayı oluşturdu. 6 aylık dönemlerde yayınlanan derginin 2. sayısında ise özel eğitim uygulamaları ve yaz tatili döneminde özel eğitim öğrencilerine yönelik yapılabilecek çalışma örnekleri yer aldı.  Derginin 2023 yılında yayınlanan üçüncü sayısında “Siber Zorbalık”, “Travmaya Duyarlı Okul Modeli”, “Şefkat Yorgunluğu” ve “Özel Öğrenme Güçlüğü” konuları işlendi. Derginin 4. Sayısı ise önümüzdeki günlerde “Deprem Özel Sayısı” olarak okurlarla buluşacak.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür; "modern eğitimin çok önemli bir parçası haline gelen Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleriyle sosyal, duygusal, akademik gelişimleri desteklenen ve kendilerini daha iyi tanıyan neslimiz sayesinde geleceğe umutla bakıyoruz dedi.

Bu haber 426 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()