İzmir Gazeteciler Cemiyeti, "Şehit Gazeteci Hasan Tahsin'i anıyoruz"

13 Mayıs 2022 - 15:55

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Hasan Tahsin'i anacak. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"15 Mayıs 1919’da işgalci kuvvetlere karşı İlk Kurşunu atarak Türk direnişini başlatan, milli mücadelenin öncülerinden Gazeteci Hasan Tahsin’in şehit edilmesinin 103.Yıl dönümünde İlk Kurşun Anıtı önünde anıyoruz.  

”Gazeteci toplumun öncü güçlerindendir. Fikirleriyle, yazdıklarıyla söyledikleriyle gerçeklerin halka buluşmasına aracılık edendir. Hasan Tahsin, bunu bir adım öteye taşımız 15 Mayıs 1919 günü işgal edilen vatanı için ilk kurşunu ateşleyerek direnişin ulusal sembolü ve simgeleşen öncülerinden biri olmuştur. İşgale karşı direnişi başlatan ilk kurşun milli mücadeleye güç veren, kurtuluşa giden yolu aydınlatan o büyük destanın yazılmasını sağlayan önemli adımlardan biridir. 

Gazeteciliğin onurlarından, direnişin sembollerinden biri olan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’i, bu yurdun kurtuluşu için mücadele etmiş Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve özlemle anıyoruz.” 

15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgali sırasında istilacı güçlere karşı “İlk Kurşun” u atarak Milli Mücadelenin kıvılcımını başlatan, gazetecilik mesleğinin ölümsüz simgesi “Şehit Gazeteci Hasan Tahsin” i anıyor, onun açtığı yolda sansüre karşı ifade ve fikir özgürlüğü için mücadeleyi sürdüreceğimizi belirtiyoruz. "

Özgür basın susturulamaz.  

 Anma Programı:

 Tarih: 16 Mayıs Pazartesi

 Saat 10:30

 Yer: İlk Kurşun Anıtı - Konak

Bu haber 493 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()