İzmir Gazeteciler Cemiyeti, "Orhan Erinç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz"

23 Ocak 2023 - 14:51

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) eski başkanlarından, eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, 2009 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Basın Şeref Kartı sahibi Orhan Erinç, 87 yaşında hayatını kaybetti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, efsane Başkan Orhan Erinç’i kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi.

Gappi, Erinç’in vefatı üzerine yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Değerli meslek büyüğümüz, basın camiasına sayısız katkıları olan Orhan Erinç’i kaybetmenin acısını derinden hissediyoruz. Orhan Erinç, uzun yıllar süren meslek hayatında muhabirliği çok önemsemiş ve her kademede çok başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Erinç, birçok meslektaşımızın karşı karşıya kaldığı gibi mesleğini yerine getirdiği için yargılandı. Basın tarihine kara bir leke olarak geçen Cumhuriyet davasında çalışma arkadaşlarıyla birlikte yargılandı, hüküm giydi. Ancak Yargıtay Yerel Mahkemenin verdiği hükmü usulden bozdu. Basın dünyamızda sevilen, sayılan kişiliğiyle tanınan Orhan Erinç’in ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyorum.”

Orhan Erinç, 1960-1990 yılları arasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) yayımladığı İstanbul Bayram gazetesinde muhabir, istihbarat şefi, yazı işleri müdürü ve genel yayın müdürü olarak görev aldı. TGC yönetim kurullarında üyelik (1973-1992) ve genel sekreterlik (1983-1990) görevlerinde bulundu. 1998’de başkan yardımcısı, 1 Nisan 2001’de başkan seçildi. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) Yönetim Kurulu üyeliği (1971-1972) ve Genel Başkanlık (10 Ekim 1989- 9 Haziran 1995) yaptı. TGC’de üç dönemde seçimle 36 yıl, TGS’de iki dönemde seçimle 8 yıl görev yaptı.

Bu haber 202 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()