İzmir Gazeteciler Cemiyeti, "İzmir Gazeteciler Cemiyeti 76, Dokuz Eylül Gazetemiz 10 yaşında."

28 Temmuz 2022 - 16:17

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Dimdik ve ayaktayız.  

 ‘Basın Özgürlüğü’, her şeyden önce fikir özgürlüğü ve insan olmanın erdemi demektir. Gazeteciler aynı zamanda tarihin tanıklarıdır. Gazeteci, gerçekleri yazarken,  demokrasi, insan hakları, eşit ve adil bir gelecek için de mücadele edendir. 

Hasan Tahsin’in İzindeyiz… 

Cemiyetimiz, bağımsızlık mücadelesinin sembolü olan şehit gazeteci Hasan Tahsin’in mirasını taşır.  

  

Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde ilk kurşunu atarak, kuruluşun ve kurtuluşun kıvılcımını yakan Hasan Tahsin, bağımsızlık meşalemizdir.   

  

İzmir Gazeteciler Cemiyeti bu meşalenin sönmesine asla izin vermeyecektir. 

  

İGC olarak diğer çalışmalarımızın yanı sıra meslektaşlarımızın ‘özlük ve demokratik’ hakları için de var gücümüzle çalışıyor, üst üste projeler ortaya koyuyoruz.     

Çalışmalarımızı ulusal ve uluslararası boyutlarda sürdürüyoruz. 

Medya özgürlüğü mücadelesi, basın çalışanlarının hakları, teknoloji ve sektördeki yenilikler, dijital medya gelişimine uyum, yerel basının güçlenmesi, kamu özel sektör işbirliğinin geliştirilmesi, deneyim paylaşımı, çevresel konular, cinsiyet eşitliği ve fırsat eşitliğinin sağlanması, azınlıkların ve yerelde evrensel insan haklarının geliştirilmesi gibi nihai hedefleri olan önemli çalışma ve projeler yürütüyoruz.   

  

Türkiye’nin En Büyük Basın Basın Merkezi 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak gücümüzü daha da artırmanın, dayanışmayı yükseltmenin peşindeyiz. 

Bu anlayışla gerçekleştirdiğimiz onlarca çalışmanın yanı sıra, ülkemizin en büyük Uluslararası Basın Akademisi’ni meslektaşlarımızın kullanımına açtık. 

Düzenli eğitimlerle, gazetecilerin donanımlarını artırmaları için olanaklar yaratıyoruz.   

Yeni Nesil Yayıncılık, Dijital Pazarlama, Görsel İşitsel Teknolojiler, İngilizce gibi alanlarda ücretsiz eğitimlerimizi sürdürüyoruz. 

Gururumuz Dokuz Eylül 

Ayrıca Türkiye’nin en büyük ve etkin cemiyet gazetesini yayınlıyoruz. 

28 Temmuz gazetemizin de kuruluş yıl dönümüdur. 

 

Evet bugün, ‘Gazetecilerin Gazetesi’ 9 Eylül, 10 Yaşında!. 

Ne mutlu bizlere, ne mutlu baskıların tahakkümlerin bu denli arttığı günümüzde bağımsız gazetecilik mücadelesi verenlere… 

Türkiye’nin tek sendikalı cemiyet gazetesi de olan 9 Eylül ile  yüzlerce meslektaşımıza da telif desteği veriyoruz. 

 

İnsan Hakları, gençlik ve işsizlik, pandemi,  şiddet, mülteci hakları, 1 Mayıs gibi toplumsal yayınlara da imza atan gazetemizi, emek harcayan gazete çalışanlarımızla birlikte her gün yayınlıyor, yazılı basının en seçkin örneklerinden birini yaşatıyoruz.    

  

Ancak işimiz çok ama çok zor… 

Yolumuz uzun ve meşakkatli… 

Özveri ile görevimizi sürdürüyor; mali zorluklar, siyasi baskılar, tehdit ve engeller arasında yılmadan yol alıyoruz.   

Türk basın sekörünün sorunları çok, beklentileri yüksek… Sorunlarımızı aşacak güç, siz üyelerimizin verdiği destektedir.   

Evrensel insan hakları değerleri doğrultusunda tüm alanlarda farkındalık ve toplumsal bilincin gelişmesine katkıda bulunmaya, basın özgürlüğü yolunda soluk olmak için var gücümüzle çalışmaya kararlıyız.   

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Dokuz Eylül Gazetesi tüm baskı ve tahakkümlere karşı dimdik ayaktadır ve sonsuza kadar ayakta kalmaya devam edecektir.     "

Bu haber 332 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()