“İZMİR EMEKLİ KENTİ” ALGISI YIKILMALI

GİSP İzmir Grubu İzmir’deki Yatırım Alternatiflerini Değerlendirdi

29 Temmuz 2019 - 11:01

Gayrimenkul için Strateji Platformu (GİSP) İzmir Grubunun ilk yuvarlak masa toplantısı “İzmir’de Gayrimenkul Yatırım Aternatifleri ve Tamamlayıcı Unsurları” konu başlığı altında İzmir Four Points By Sheraton’da düzenlendi. Sektöründeki yatırım alternatiflerini geliştirmeye yönelik unsurların ele alındığı toplantıda İzmir’in büyüme ve gelişme eğrisinin gerçekleşmesinde bir emekli kenti olduğu algısının yıkılması gerektiği konusu öne çıktı.

Gayrimenkul alanındaki tartışma ortamına katkı sağlamak ve sektörü geliştirmeye yönelik somut sonuçlar üretilmesine yönelik çalışmalarda bulunmak amacıyla kurulan GİSP, Türkiye’nin pek çok yerinde faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. GİSP İzmir Grubu üyeleri ve İzmir’in önde gelen iş insanlarının katılımı ile gerçekleşen, GİSP Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ersül ile İzmir Grubu Koordinatörü-Egemall Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Şükrü Cem Akçay’ın moderatörlüğünü üstlendiği ilk toplantının açılış konuşmasını GİSP Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ersül gerçekleştirdi.  Ersül sözlerine, “İzmir’in neye ihtiyacının olduğunun bilinmesi GİSP’in yol haritasını çizmesi bakımından belirleyici unsur olacaktır” diyerek başladı.

İzmir’in Büyümesinde Üç Önemli Faktör; Sanayi, Turizm, Lojistik

GİSP İzmir Grubu Koordinatörü Şükrü Cem Akçay’ın grubun İzmir yapılanmasını ve gelişimini anlatmasının ardından üyelerden İzmir’deki gayrimenkul alternatiflerini destekleyen unsurlar hakkında görüşler alındı. İzmir’in daha çok emeklilerin tercih ettiği bir şehir olduğu algısının yıkılması gerektiği konusu üzerinde durularak, büyümenin nüfus artışı demek olmadığı, üretimin olmadığı bir yerde yaşamın mümkün olmayacağı ve farklı kategorileri de içerisinde barındıran bir şehir oluşması gerektiği konuları üzerinde duruldu. İzmir ne kenti olmak istiyor? Eğitim mi? Sanayi mi? Konut mu? Turizm kenti mi? Sorularına cevap bulunması gerektiği vurgulanarak sanayi alanında büyümenin gerçekleşmesi, turizm alanındaki potansiyelin kullanılması ve lojistik alandaki avantajdan faydalanılması  gerektiği konuları ele alındı. 

GİSP İzmir yuvarlak masa toplantısı, değişimin çok hızlı olduğunun, duruma uyum sağlayarak bir sonraki aşamaya geçme konusunda hızlı davranarak, doğru profesyoneller ile doğru projeler geliştirmeye odaklanmak gerektiği vurgusuyla sona erdi.

Bu haber 1989 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()