İzmir Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "İz Bırakanlar Projesi" Etkinliği Düzenledi

İzmir Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "İz Bırakanlar Projesi" ile bir anma programı düzenledi. Program Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonunda, Çiğli Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Garnizon Komutan V. Yb. Özkan Yenigün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, eğitim yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

01 Aralık 2022 - 18:47

 "İz Bırakanlar Projesi" ile; yüzlerce yıldır bilgi, ilim, fikir ve yaşantılarıyla halka örnek ve öncü olmuş Türk Büyüklerinin, öğrencilere ve nesilden nesillere doğru ve nitelikli bir şekilde aktarılması amaçlanıyor. Proje kapsamında Hoca Ahmet Yesevi, Nasrettin Hoca, İbni Sina ve Evliya Çelebi’nin tanıtılması ve bu Büyük Türk düşünürlerinin eser ve fikirlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Söz konusu projenin bu ayki etkinliğinde, Türk Tasavvuf Edebiyatının en önemli temsilcisi ve manevi ismi Hoca Ahmet Yesevi anıldı. Cahide Ahmet Dalyanoğlu Ortaokulu tarafından hazırlanan Hoca Ahmet Yesevi Anma programında öğrenciler tarafından oratoryo, canlı müzik, semazen gösterileri gerçekleştirildi ve Hoca Ahmet Yesevi’nin hayatı öğrenciler tarafından sahnelenerek eserleri tanıtıldı. Büyük beğeni toplayan anma programı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bu haber 419 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()