İzmir Büyükşehir'e Bağlı Şirketlerden Toplu İşten Çıkarma Hamlesi: Gerekçe "Zorunlu Nedenler"

11 Haziran 2025 - 18:07

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştiraklerden İZDOĞA A.Ş., ekonomik, teknolojik ve yapısal gerekçeleri öne sürerek toplu işten çıkarma sürecine ilişkin resmi bildirimi yaptı. 4857 Sayılı İş Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca yapılan bildirime göre, en az otuz işçinin iş akdinin sona erdirilmesi planlanıyor.

 

İZDOĞA İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş)’na iletilen 10 Haziran 2025 tarihli resmi yazıda; 2 Mayıs 2025 tarihli şirket yönetim kurulu kararı doğrultusunda toplu işçi çıkarma niyetinin 5 Mayıs itibarıyla hem sendikaya hem de ilgili kamu kurumlarına bildirildiği belirtildi.

 

Yazıda, ilk görüşmenin 7 Mayıs Çarşamba günü, ikinci görüşmenin ise 13 Mayıs Pazartesi günü Belediye-İş Sendikası Genel Merkez temsilcileri ile yapıldığı ve sendikanın işten çıkarmaları önlemeye dönük olumlu bir yaklaşım sergilemediği ifade edildi. Kurum, işten çıkarma kararının kaçınılmaz hale geldiğini vurguladı.

 

İZDOĞA, sürecin yasal gerekliliklere uygun yürütüldüğünü ve iş akdine son verilecek çalışanlara kıdem, ihbar ve diğer tüm yasal haklarının eksiksiz ödeneceğini belirtti. Ayrıca, iş gücünün yeniden yapılanması kapsamında Sendikanın da katkı sunması yönünde çağrıda bulunuldu.

 

Belgede, iş akdinin sona ereceği personelin listesinin İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne ve Sendika Genel Merkezine ayrıca iletileceği de belirtildi.

 

İZDOĞA’nın yanı sıra, aynı uygulamanın İZULAŞ ve İZBETON gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin diğer iştiraklerinde de hayata geçirilip geçirilmeyeceği merak konusu oldu.

 

 

 

Bu haber 324 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan'dan ezber bozan karar! Kabine'ye revizyon mu geliyor?
Erdoğan'dan ezber bozan karar! Kabine'ye revizyon mu geliyor?
Bakanlık açıkladı: Fiyat etiketleri değişiyor
Bakanlık açıkladı: Fiyat etiketleri değişiyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()