İzmir Barosu'nda Zafer Çağdaş Avukatlar Grubu' nun

Başkanlık için 5 adayın yarıştığı İzmir Barosu Genel Kurulunda Çağdaş Avukatlar Grubunun listesi ipi göğüsledi.

22 Ekim 2018 - 01:01

Evrensel Gazetesi'nden Metehan UD' un haberine göre sandıklardan İkinci sırada çıkan isim ise mevcut başkan vekili Mustafa Çetin başkanlığındaki Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu oldu.

Baroya kayıtlı 9 bin avukat bugün yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Seçimlerde iki aday çıkaran Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan İzmir Barosu Başkanvekili Mustafa Çetin ile yine yönetim kurulu üyesi olan eski Genel Sekreter Atalay Aksay, Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Özkan Yücel, Yenilikçi Avukatlar Grubu'ndan Muhammet Özekes ve Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan ise Ömer Fatih Şimdi başkan seçilebilmek için yarıştı.

19 sandıkta yapılan oy verme işlemlerinde 5986 oy kullanılırken 5816 avukatın oyu geçerli sayıldı.

Çağdaş Avukatlar Grubu en çok oyu alarak seçimi kazanan oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre Özkan Yücel başkanlığındaki Çağdaş Avukatlar Grubu 1955 oy, Mustafa Çetin başkanlığındaki yönetimdeki Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu 1720 oy, Atalay Aksay başkanlığındaki muhalif Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu 1258 oy aldı. Muhammet Özekes başkanlığındaki Yenilikçi Avukatlar Grubu 540, Ömer Fatih Şimdi başkanlığındaki İzmir Milliyetçi Avukatlar Grubu 312 oyda kaldı.

Sonuçlar Çağdaş Avukatlar tarafından çoşkuyla kutlandı. Avukatlar, 'Güzel Günler Göreceğiz' şarkısını Gündoğdu Marşını okuyan avukatlar 'Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam' sloganlarını attılar. Yeni baro başkanı Özkan Yücel tebrikleri kabul etti. İzmir Barosunda 4 yıl sonra Çağdaş Avukatlar bir kez daha baro yönetimine seçildi. İzmir Tabip Odasından sonra ulusalcı gruplar baro yönetimini de kaybetmiş oldu.

'ASLA BİR EFENDİYİ BİR OTORİTE KABUL ETMEYECEĞİZ'

Seçim sonuçları sonrasında basına açıklamada bulunan Özkan Yücel, Türkiye’deki her türlü hukuka aykırılığın karşısında duracaklarını belirterek “Asla bir efendiyi bir otorite kabul etmeyeceğiz. Her türlü hak ihlalinde hem avukatın hem de yurttaşın yanında olacağız. Böyle bir İzmir Barosu yönetimi var. Kararlıyız. Seçim çalışmaları esnasında da söyledik; Türkiye’nin hukuk devletinin yeniden inşasına ilişkin bir sürece ihtiyacı var. Bu sürecin başkentini İzmir yapmaya kararlıyız. Bu süreç İzmir’den başlayacak. Hem avukat arkadaşlarımıza, hem meslektaşlarımıza hem de İzmir halkına söz veriyoruz” dedi.

ÇAĞDAŞ AVUKATLAR GRUBUNUN LİSTESİ

Seçimleri kazanan baro yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Av. Burcu Ece Güler, Av. Özgür Yılmazer, Av. Ali Deman Güler, Av. Sinan Balcılar, Av. Perihan Çağrışım Kayadelen, Av. Gamze Karaoğlu Adıgüzel, Av. Cansu Seçgin, Av. Afhan Topel, Av. Mehmet Baran Selanik ve Av. Hüseyin Yıldız.

Bu haber 1965 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğ süt fiyatlarına zam
Çiğ süt fiyatlarına zam
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()