İZİKAD, Cumhuriyet kadınlarını anarak 29 Ekim’i kutladı

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı düzenlediği bir balo ile kutladı. SwissOtel Büyük Efes’de gerçekleştirilen törende Cumhuriyet tarihçisi Yrd. Doç. Türkan Başyiğit, Cumhuriyet tarihinde farklı alanlarda başarılı ve ilk olan Türk kadınlarını tanıtan bir sunum yaparken, şair Babacan Pesenkurdu da şiirleri ile geceye renk kattı.

27 Ekim 2021 - 16:05

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı geçen yıldan farklı olarak bu sene yüz yüze kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetin 98. yıldönümü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Kurtuluş Savaşı zaferi üzerinde yükselen Cumhuriyetin hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacağını ifade eden İZİKAD Başkanı Sezgin, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizin ışığında her alanda gelişmiş, üretken, zengin ve modern bir ülke olarak geleceğe yürüyeceğimize inanıyoruz. Bu anlamlı tarihin 98. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını, rahmet ve şükranla anıyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

İlk başarılı Türk kadınları ve şiirli gece

Sezgin, derneğin son 1 aylık faaliyet ve projeleri hakkında üyeleri bilgilendirmesinin ardından Cumhuriyet Tarihçisi Yard. Doç. Türkan Başyiğit, Afife Jale’den Leyla Gencer’e, Nezihe Muhiddin’den Bedriye Tahir Gökmen’e kadar alanlarında ilk olan ve başarılar elde eden ilk Türk kadınlarını tanıttı.  Şair Babacan Pesenkurdu ise şiirleri ile geceye renk katarken, coşkulu geçen kutlama, 10. yıl marşı ile son buldu.

Bu haber 492 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()