İZİKAD Çalıştayı’nda Neptün Soyer kooperatifçiliği anlattı

Soyer: “Toprak Ana etkinlikleri ile İzmir ürünlerini tanıtacağız”

03 Ekim 2019 - 10:44

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) öncülüğünde düzenlenen İş Yaşamında Kadın Statüsünün Güçlendirilmesi Projesi “Sosyal İçerme ve Çeşitlilik” Çalıştayı’nda ikinci gün konuğu İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer oldu. Soyer, Terra Madre(Toprak Ana Etkinliği) etkinliği düzenleyerek İzmir’in tarımsal ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı yaratacaklarını söyledi.

Konuşmasında Türkiye’deki kooperatifçiliğin kısaca tarihine ve kooperatifçiliğin gönüllülük esasına dayandığına değinen Neptün Soyer, kooperatifçiliğe en çok katkı koyan kişinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade etti. Soyer, “Tarım bu ülkenin bel kemiğidir. Bu yüzden tarıma ve köylüye büyük bir önem veriyoruz. Bu konuda herkese büyük bir rol düşmektedir. Çünkü kadınlar ver erkekler bir araya gelerek Türkiye’nin aydınlık geleceğini yaratacaktır” diye konuştu.

“Kadının değişmesiyle her şey mümkün olur”

Seferihisar’da yüzlerce kişiye küçük üreticinin ekonomide yer almasının ne kadar önemli olduğunu anlattıklarını belirten Soyer, üretime katılan kadınların sosyal ve ekonomik güvencesini garanti altına aldıklarını ifade etti. Can Yücel Tohum Merkezi ile yerli tohumlara sahip çıktıklarını ve köylüye fide olarak verdiklerini ifade eden Soyer, “Seferihisar’da yaptıklarımızı İzmir’e de taşımak istedik. Bunun için çalışmalara Kadifekale’den başladık. O bölgenin sosyal ve ekonomik durumunun değişmesi ancak kadının değişmesiyle mümkün olabilir. O yüzde İzmir Büyükşehir Belediyesi Pagos Üretici Pazarı’nı hayata geçirdi. Bu sayede kadınlar kendi ayaklarının üstünde durabiliyorlar. İzmir’de Terra Madre etkinlikleri düzenleyerek İzmir’in ürünlerini tüm dünyadan davet ettiğimiz konuklarımıza tanıtacağız” dedi.

Ayrıca programın ikinci gününde Ece Süeren Ok “Bedeniniz Burda, Ya Beyniniz”, Selen Okay Akçalı Yönetim Kurulunda Kadın Derneği’ni tanıtırken, Akdeniz İş Kadınları Dernek Federasyonu (AFAEMME) üyeleri interaktif çalışma yaptı. Öğleden sonraki oturumda ise Hırvatistan Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Candan Çorbacıoğlu’nun moderatörlüğünde Selen Beytekin, Bengisu Avcı, Nuran Erden ve Candan Urhan’ın katılımıyla panel düzenlendi. 

Bu haber 1708 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()