İzban Grevine HKP Desteği

Demiryol İş Sendikası önderliğinde 9 Aralık greve başlayan İZBAN işçilerine Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl Örgütünden destek geldi.

29 Aralık 2018 - 14:16

HKP İzmir İl Örgütü grevde olan İZBAN işçilerine destek ziyaretinde bulundu. HKP İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak, işçilerin bağlı olduğu Demiryol İş Sendikası İzmir Şube Başkanından toplu iş sözleşmesiyle ilgili bilgiler aldı. HKP İşçilerle yaptığı görüşmede haklı grevlerini sonuna kadar destekleyeceklerini bildirdi.

HKP İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak, yapılan görüşme sonrası Alsancak Gar istasyonu önünde nöbet tutan grev gözcülerine ve İZBAN işçilerine seslendi. Çolak, Sendikal örgütlenmenin anayasal hak oluğunu söyleyerek, grev yapma hakkının dünyanın en kutsal haklarından biri olduğunu fakat bunun yanında grev kırıcılığının ise hangi nedenden olursa olsun suç olduğunu belirtti. İşverenlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD Genel Müdürlüğünün hep rakamlarla oynayarak brüt ücret üzerinden hesap yaparak kamuoyunu yanılttıklarını söyledi.

Ayrıca devletin başındaki zatın da kendisine %26 zam yaptığını ve zaten 50 binlerde olan maaşını 74 binlere kadar çıkardığını dolayısıyla ücreti düşük olan için yüzdelik zamların da doğru bir yöntem olmadığını, onun yerine seyyanen zam uygulanması ve eşit işe eşit ücret ilkesinin yaşama geçirilmesi gerektiğini belirtti. En azından yoksulluk sınırı baz alınmalıdır. diyen Çolak, mücadeleniz mücadelemizdir sözleriyle konuşmasını bitirdi.

HKP üyeleri grevdeki işçilerle birlikte  “İZBAN işçisi yalnız değildir” sloganı attı. HKP üyeleri işçilere başarılar dileyerek grev yerinden ayrıldı.

Bu haber 1784 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()