İYTE Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında Tüm Kategorilerde A+ Aldı

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022 sonuçlarına göre İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) tüm kategorilerde A+ alarak, Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralamasında ikinci, tüm üniversitelerin yer aldığı Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralamasında üçüncü olma başarısı gösterdi. İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ise Rektör Performansı Değerlendirme Ölçeği sonuçlarında “Gümüş Ödül” almaya hak kazandı.

21 Eylül 2022 - 09:59

126 devlet ve 73 vakıf üniversiteden 47.682 öğrenciyle yapılan anket çalışması sonucunda İYTE, devlet üniversiteleri arasında ikinci, vakıf üniversitelerinin de dahil edildiği sıralamada ise üçüncü sırada yer aldı.

 

Yine aynı araştırmanın ikinci ayağı olarak yapılan Rektör Performansı Değerlendirme Ölçeğinde öğrencilerden öğrenim gördükleri üniversitenin rektörüne ilişkin veri toplandı. Analiz sonrasında Rektör Baran, Gümüş Ödüle layık görüldü.

 

İlk olarak 2016 yılında yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında tüm kategorilerde A+ alarak dikkatleri üstüne toplamaya devam eden İYTE aynı zamanda Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği kategorisinde devlet üniversiteleri sıralamasında birinci oldu.

 

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından düzenlenen ankette, Üniversitelerin; yerleşkenin ve yaşamın doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkân ve kaynaklarının zenginliği, kişisel gelişim ve kariyer desteği gibi kategorilerde sıralamaları yer alıyor. Sıralamalarda, üniversitelere ‘A+’, ‘A’, ‘B’, ‘C’, ‘D’ ve ‘FF’ gibi notlar veriliyor.

Bu haber 339 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğ süt fiyatlarına zam
Çiğ süt fiyatlarına zam
2023 yılı faaliyet raporu kabul edildi
2023 yılı faaliyet raporu kabul edildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()