İYTE'li Öğretim Üyelerinin Ekibinde Yer Aldığı "Eyes, Hearts Urban Revolution" Projesine Horizon Europe Desteği

İYTE Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İpek Akpınar, Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu ve Doç. Dr. Zeynep Durmuş Arsan’dan oluşan İYTE takımı ile Tarkem ve Demir Enerji gruplarıyla Türkiye takımının parçası olduğu uluslararası konsorsiyum, Ufuk Avrupa CSA çağrısına başvuran 42 öneri arasından kabul edilen 5 projeden biri oldu.

06 Mayıs 2022 - 12:50

AB genelinde daha sürdürülebilir, kapsayıcı ve güzel alanlar yaratacak aynı zamanda vatandaşları yerel düzeyde yeşile geçişe dâhil edecek projeler kapsamında bina yenileme, döngüsellik, sanat, kültürel miras, eğitim, akıllı şehirler, kentsel ve kırsal dönüşüm ve daha fazlası gibi konularda çeşitli çalışmalar yapılacak.

 

5 milyon € tutarında fon desteği almaya hak kazanan Eyes, Hearts, Hands, Urban Revolution projesi kapsamında, AB ve ilişkili ülkelerde yedi farklı yere yayılarak toplumsal ayrışma, enerji yoksunluğu ve tarihi kent merkezlerinde nüfusun azalması gibi sosyo-ekonomik ve kültürel zorluklarla mücadele edilmesi hedeflenmektedir.

 

İzmir’in de parçası olduğu Avrupa ve dünya çapındaki Yeni Avrupa Bauhaus projeleri ağının başlangıç noktası olmasının amaçlandığı bu beş proje ile Avrupa Yeşil Anlaşması günlük yaşama ve yaşam alanlarına taşınacak.

Bu haber 654 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()