İsveç Başbakanı'ndan 'Kuran' açıklaması: 'İsveç'i İslam düşmanı bir ülke gibi gösterdi'

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç'te son dönemde düzenlenen Türkiye hükümeti ve Kuran'a yönelik eylemlerin ülkenin güvenliğini karmaşık hale getirdiğini söyledi.

01 Şubat 2023 - 10:12

İsveç'te son dönemde düzenlenen Türkiye hükümeti ve Kuran'a yönelik eylemlerin ülkenin güvenliğini karmaşık hale getirdiğini söyleyen İsveç Başbakanı Ulf Kristersson,"Bunun, İsveç'in dünyadaki imajı ve yurt dışındaki İsveçlilerin güvenliği için nasıl riskli ve büyük sonuçlar doğurabileceğini gördük. Eylemler, İsveç'i İslam düşmanı bir ülke gibi gösterdi" dedi.

Kristersson, İsveç'teki siyasi parti genel başkanlarıyla basına kapalı yaptığı görüşmenin ardından, açıklamalarda bulundu. Kristersson, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen bir oyuncak kuklanın ayağından asıldığını ve ardından Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran'ın yakıldığını gördük. İsveç'te son birkaç haftadır yasal olmasına rağmen küçük grupların ve bireylerin yaptığı eylemler, dezenformasyon kampanyasına dönüştü. İsveç'i İslam düşmanı bir ülke gibi gösterdi. Bunun, İsveç'in dünyadaki imajı ve yurt dışındaki İsveçlilerin güvenliği için nasıl riskli ve büyük sonuçlar doğurabileceğini gördük."

'Henüz NATO üyesi olmadığımızı da göz ardı etmemeliyiz'

İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu hakkında da konuşan Kristersson, sözlerine şöyle devam etti:

"İsveç, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra en önemli güvenlik riskleriyle karşı karşıya. NATO konusunda partilerin farklı düşünceleri var. İsveç'in başvurusunu 28 NATO ülkesinin onaylamasıyla daha güvenli bir duruma geldik ancak henüz NATO üyesi olmadığımızı da göz ardı etmemeliyiz."

Kristersson, bu hafta içinde ABD'ye gidip ülkesinin NATO üyelik süreci hakkında görüşmeler yapacağını da kaydetti.

Bu haber 242 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()