İstanbul Onur Yürüyüşü Yarın Taksim'de Düzenlenecek

LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenecek Onur Yürüyüşü 30 Haziran Pazar günü saat 17:00'de Taksim'de yapılacak.

29 Haziran 2019 - 13:44

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi bu yılki Onur Yürüyüşü hakkında açıklama yaptı. Onur Yürüyüşü, katılımcıların 30 Haziran Pazar günü saat 17:00'de Taksim Fransız Kültür Merkezi önünde toplanmasıyla başlayacak.

KaosGL'de yer alan habere göre İstanbul Valiliği’nin İstiklal Caddesi’nde Onur Yürüyüşü’ne izin verilmeyeceğini söylemesinin ardından Komite Bakırköy Meydanı'nı talep etmiş ancak valilik burada da yürüyüş yapılmasına izin vermemişti.

Bu yıl 27.'si düzenlenen İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nı Onur Yürüyüşü ile sonlandırmak için komite tüm LGBTİ+'lara ve LGBTİ+fobi karşıtlarına yarın saat 17:00’de Taksim Fransız Kültür Merkezi önüne davet ediyor.

Onur Haftası Komitesi'nin çağrısının tam metni şöyle:

"LGBTİ+'lara ve LGBTİ+fobi karşıtlarına çağrı

30 Haziran günü gerçekleştirmeye hedeflediğimiz 17. LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için Bakırköy'e yaptığımız başvuru, hukuksuz bir şekilde reddedildi. Yıllardır Onur Yürüyüşü yasağını Taksim bahanesine sıkıştıran valilik, Taksim'in bahane olduğunu bir kez daha gösterdi.

27. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi olarak, tüm LGBTİ+'ları ve LGBTİ+fobi karşıtlarını 30 Haziran günü saat 17'den itibaren Taksim Fransız Kültür Merkezi önünde basın açıklamamızı okumak için toplanmaya çağırıyoruz. FKM önünde başlayacak buluşmamızı; Taksim'in tüm sokaklarında dans ederek, slogan atarak, açıklamamızı okuyarak sürdürmeye devam ediyoruz. Önce tüm Taksim'e, ardından da tüm İstanbul ve Türkiye'ye #dağılıyoruz.

Yarın herkesi bizlere destek olmaya ve onurumuzu kutlamaya davet ediyoruz. #HerYürüyüşümüzOnurYürüyüşü"

Bu haber 1901 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()