İsrail'in yeni meclis başkanı Cizreli bir Kürt oldu

İsrail'de meclis başkanlığına seçilen Mickey Levy, aslen Cizreli bir Kürt olduğunu açıklamıştı.

14 Haziran 2021 - 12:11

İsrail'de Yeş Atid partisi üyesi Mickey Levy, İsrail parlamentosu Knesset'in başkanlığına seçildi.

Levy, meclis başkanlığı oylamasında bir önceki başbakan Binyamin Netanyahu'nun koalisyonundaki Yaakov Margi'yi geride bıraktı.

69 yaşındaki Levy, 2000'lerin başındaki ikinci intifada döneminde Kudüs'te emniyet müdürü olarak görev yapmıştı. Levy, daha sonra İsrail'in Washington büyükelçisinde polis ataşesi olarak görev yaptı. Lev, ileriki dönemde bir otobüs şirketi işletti.

Siyasete 2013 yılında Yeş Atid'e üye olarak giren Levy, yaklaşık iki yıl maliye bakanı yardımcılığı yaptı.

Aslen Cizreli Kürt olan Levy, 2015 yılında Rûdaw’a verdiği röportajda, “Kürt’üm ve Kürt olmaktan gurur duyuyorum. Annem ve babam Kürdistanlı. Cizreli atalarım. Eskiden evde hep Kürtçe konuşurduk” ifadelerini kullanmıştı.

Bu haber 282 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()