İspanya'da enflasyon son 37 yılın zirvesine çıkarak yüzde 10,2'ye ulaştı

İberya yarımadasında Nisan 1985'ten bu yana gözlemlenen en yüksek enflasyon bildirildi.

04 Temmuz 2022 - 18:14

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün (INE) ön verilerine göre ülke genelinde tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık bazda Haziran ayında yüzde 10,2'ye yükseldi. Bu bir önceki ayda yüzde 8,7 olarak açıklanmıştı.

Bu durum, Nisan 1985'ten bu yana deneyimlenen en yüksek enflasyona işaret ediyor.

INE verileri, değişken gıda ve enerji fiyatlarını ortadan kaldıran çekirdek enflasyonun, Ağustos 1993'ten bu yana en yüksek seviye olan yıllık yüzde 5,5'e çıktığını gösterdi.

INE, İspanya'daki rekor enflasyon artışının temel olarak hızla artan gıda ve yakıt fiyatlarından kaynaklandığını belirtti. INE, ulusal tüketici fiyatlarındaki artışın, geçen yıldan bu yana artan otel, kafe ve restoran maliyetleri olduğunu da belirtti.

Bu haber 290 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()