İŞKUR üzerinden işe alınanlara kısıtlama boyunca tek kuruş maaş ödenmeyecek!

İŞKUR programı kapsamında işe alınan binlerce işçi, kısıtlama günlerinde tek kuruş maaş alamazken, duruma tepkili

13 Mayıs 2021 - 14:58

İŞKUR’un birçok özel şirketle yaptığı çalışma sözleşmesi sonrası çok sayıda kişi İŞKUR programı kapsamında işe alınıyor ve ilk üç ay boyunca tüm ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanıyor.

Bu programı kullanan pek çok patron, üç ay süresince ücretsiz iş gücü elde ederken, İŞKUR’un bu süre sonundaki tek şartı bu sürenin sonunda “herhangi bir kişiyi” işe alması.

Yani İŞKUR’un maaşını ödediği kişinin işe alınma garantisi de bulunmuyor.

Yine bu sözleşme kapsamında İŞKUR, işçilerin sadece çalıştığı günlere ilişkin bir ödeme yapıyor.

AKP’nin aldığı son kısıtlama kararı dolayısıyla İŞKUR sözleşmesi kapsamında çalışan işçilerin tamamı tek kuruş dahi maaş ödemesi alamamış oldu.

17 günlük kısıtlama süresince kısıtlamalarda muaf olmayan bir iş kolunda çalışan İŞKUR sözleşmeli işçiler, bu süreçte çalışamadıkları için neredeyse bir aylık sürecin tamamını maaş alamadan kapatmış olacak.

Konuya ilişkin soL’a konuşan ve söz konusu program kapsamında çalıştırılan bir emekçi, "Ailemle birlikte yaşadığım için idare edebiliyorum ama buradan aldığı parayla aylık geçimini sağlamaya çalışan arkadaşlarımız var. Üstelik bu program kapsamında çalıştığımız için devletin herhngi bir destek paketinden de yararlanamıyoruz. Öte yandan bu programla iş yeri seni işe aldığında sana yalnızca sağlık sigortası yapıyor İŞKUR, emekliliğine esas olan sigortan yatırılmıyor. Esas dolandırıcı bize bu sözleşmeyi dayatanlar desem işçi olarak neler düşündüğümü ifade etmiş olurum" dedi.

Bu haber 363 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()