İran'da sosyal medya uygulamalarına erişim engeli

İnternet erişim kontrolü platformu NetBlocks, İran'da sosyal medya uygulamalarına erişimin engellendiğini duyurdu.

22 Eylül 2022 - 11:29

İnternetteki kesinti ve kısıtlamaları takip eden NetBlocks İnternet Gözlemevi, İran'da sosyal medya platformlarına erişim engeli getirildiğini açıkladı. NetBlocks, sosyal medya platformu Instagram'a erişimin Mahsa Amini'nin öldürülmesinin ardından başlayan eylemler sebebiyle kısıtlandığını duyurdu. Ayrıca, ülkedeki internet sağlayıcılarının kesintiye uğradığu ifade edildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan NetBlocks, "Gerçek zamanlı ağ verilerine göre, İran'ın önde gelen mobil operatörleri MCI ve Rightel'in de ülke genelinde bağlantı kaybı yaşadığı gözlemleniyor" duyurusunu yaptı.

İran'da an itibariyle Telegram, Whatsapp gibi mesajlaşma platformlarının yanı sıra hiçbir sosyal medya platformuna erişim sağlanamadığı ya da kesintili olarak sağlanabildiği bildirildi.

İran Enformasyon ve Komünikasyon Teknolojisi Bakanı Issa Zarepour, İran'da internet erişiminin kesintiye uğrayabileceğini açıklamıştı.

Bu haber 172 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()