İran’da hava kirliliği nedeniyle devlet kurumları tatil edildi

İran’da hava kirliliği nedeniyle Huzistan, İsfahan, Sistan ve Belucistan ile Yezd eyaletlerinde okullarda ve devlet kurumlarında tatil ilan edildi.

05 Temmuz 2022 - 16:14

IRNA'nın haberine göre, hava kirliliği nedeniyle Huzistan, İsfahan, Sistan ve Belucistan ile Yezd eyaletlerinde okul ve devlet kurumlarında tatil ilan edildiğini duyurdu. İsfahan’da hava kalitesi endeksinin tehlikeli kabul edilen 465 mikrogram/metreküp seviyesine, Huzistan eyaletinde ise 428 mikrogram/metreküp seviyesine kadar yükseldiği açıklandı.

Irak üzerinden gelen toz fırtınalarının etkili olduğu ülkede, yüzlerce kişi hastanelere başvurdu. Huzistan eyaletinin Ahvaz kentindeki Sağlık Bilimleri Üniversitesi, solunum sıkıntısı nedeniyle hastanelere gelen 500’den fazla kişiden 62’sinin tedavi altına alındığı açıkladı.

Başkent Tahran’da ise hava kirliliği nedeniyle tüm futbol karşılaşmaları iptal edildi.

Bu haber 424 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()