İnternet haber siteleri için yol haritası oluşturuluyor

 İGC İnternet Haber Siteleri Komisyon Toplantısı İGC Başkanı Dilek Gappi öncülüğünde toplandı. Toplantıda, Basın İlan Kurumu’nun Nisan ayında yürürlüğe girmesi beklenen yeni yönetmeliği hakkında bilgilendirme yapılırken, süreç internet haber siteleri açısından değerlendirildi

20 Ocak 2023 - 18:58

Basın İlan Kurumu’nun 13 Ocak’ta gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu’nda kabul edilen ve 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girecek olan yeni yönetmelik, İGC İnternet Haber Siteleri komisyonu tarafından masaya yatırıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Yeni Basın İlan Kurumu Yönetmeliği tartışılarak, sürecin kolaylaştırılması istendi.  

 

Toplantıda ilk olarak, 18 Ekim 2022 Salı günü resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5187 nolu Basın Kanunu gereğince yapılması gerekenler konusunda bilgi verildi.

 

* Yeni Basın İlan Kurumu Yönetmeliği 1 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girecek

 

Taslak olarak görüşe sunulan Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’ndeki değişikler hakkında bilgi veren Dilek Gappi, yeni yönetmelikle gelen yükümlülükler hakkında konuştu.

Gappi şunları söyledi:

“Yönetmeliğin Nisan ayında yürürlüğe girmesiyle birlikte, internet haber sitelerimizin de yeni havuzdan yararlanması gündeme geliyor. Bu yeni durumun faydalı olduğu kadar eksik yönleri de mevcut.  İnternet Haber Sitelerinde Yayınlanacak Resmî İlan ve Reklamlar’ konusunu hep birlikte mutlaka detaylı şekilde değerlendirmeli ve beklentilerimizi Basın İlan Kurumumuz Genel Kurulu’nda iletmeliyiz. ”

 

 

•     İnternet haber sitelerimizin yanındayız

 

Gappi, “Yasa yürürlüğe girmeden önce dijital bir değişim yaşamak zorunda olan İzmir basılı yayın ve internet haber medyasıyla görüşmelere devam edeceğiz. İGC olarak sizlerin hep yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Toplantıda ayrıca, Basın Yasası’na eklenen yeni maddeler kapsamında tüm internet haber sitelerinin Cumhuriyet Başsavcılığı’na UETS numarası alarak başvurmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

 

İGC Dijital Medya Danışmanı Levent Özen ise yerel haber sitelerimizin yeni medyaya uyum sağlanması ve dijital geçişini kolaylaştırmak için dönüşüm sürecinin yakından takip edilmesi gerektiğini vurguladı.  Özen, 1 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan Basın İlan Kurumu Yasası hakkında teknik bilgiler verdi.

 

•     Şubat ayında kapsamlı buluşma

 

Gerçekleştirilen toplantıda ilk etapta;

 

•     Yerel medyada çalışacak olan emekçiler için maddi destekler sağlanması,

•     Basılı ve İnternet medyasında çalışanlar her iki medyada da çalışabilmesi,

•     Geçişlerin kademeli olarak yapılması gibi çözüm önerileri üzerinde duruldu.

 

İGC İnternet Haber Siteleri Komisyonu toplantısında, şubat ayında kapsamlı bir değerlendirme toplantısı daha yapılmasına karar verildi.

Bu haber 196 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()