Institut français İzmir’de “Kulaktan Kulağa”

Institut français İzmir, 15 kadının şehir anlatılarından oluşan BAK Kulaktan Kulağa filmlerini 16 Kasım Salı akşamı saat 19:00’da İzmirli sinemaseverlerle buluşturacak.

15 Kasım 2021 - 11:06

Diyarbakır Sanat Merkezi yürütücülüğünde Institut français Türkiye ve Anadolu Kültür desteğiyle 2012’den bu yana gerçekleştirilen Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK programı yeni bir üretimle izleyiciyle buluşuyor. 
 
Temmuz 2020 - Nisan 2021 arasında gerçekleşen BAK Kulaktan Kulağa Kolektif Üretim Atölyesi, Diyarbakır, Mardin ve Batman’dan 15 kadın katılımcıyı buluşturarak, şehre ve hafızaya dair hikâyeleri yaratıcı müdahalelerle yeniden kurma amacıyla yola çıktı. Ayça Çiftçi ve Sevgi Ortaç’ın danışmanlığında yürütülen atölye kapsamında kolektif ve kişisel hafızanın peşinden giden katılımcılar, hikayelerin anlatıldıkça çeşitlenen dilini keşfe çıktı. 15 kadının şehir anlatılarından oluşan 12 hikaye ve fikir, yaratıcı belgesel ve deneysel çalışmalara dönüştü. Gösterimin ardından sinema yazarı Vecdi Sayar’ın sunumuyla yönetmenlerden Aylin Kızıl ve proje ekibinden Övgü Gökçe Yaşa’nın katılacağı soru cevap bölümü gerçekleştirilecek.
 

Bu haber 235 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()