İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'devlet içinde devlet' yanıtı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardım kampanyasına ilişkin "Devlet içinde devlet olmanın bir anlamı yoktur" ifadesine yanıt vererek, "İBB, Anayasa'nın öngördüğü şekliyle devletin ta kendisidir. Devlet eliyle insanlarına katkı sunma konusunda kimsenin fetvasına da ihtiyacı yoktur" dedi

03 Nisan 2020 - 14:17

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin ihtiyaç sahipleri için hazırladığı yardım paketlerinin nasıl hazırlandığını canlı yayında anlattı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin yardım kampanyasına ilişkin, "Devlet içinde devlet olmanın bir anlamı yoktur" ifadesine yanıt veren İmamoğlu, "Kimin ne dediği beni ilgilendirmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anayasa'nın öngördüğü şekliyle devletin ta kendisidir. Devlet eliyle insanlarına katkı sunma konusunda kimsenin fetvasına da ihtiyacı yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16 milyon insanın kurumu. Zor günlerde vicdana, ahlaka en uygun şekilde sizin sıcacık eliniz olacak" ifadelerini kullandı.

"Dayanışma yerine ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz" diyen İmamoğlu, "Kendilerini devletin üstünde görenlere milletimiz hak ettiği cevabı verecektir" ifadelerini kullandı

Ekrem İmamoğlu✔@ekrem_imamoglu

Sizlerden gelen ayni katkılar, bağışlar ve belediyemizin temin ettiği yardım paketleri hazır. Önümüzdeki hafta İBB olarak, 500 bin koli yardım paketini yola çıkmaya hazır hale getireceğiz. https://www.pscp.tv/w/cVWSRTQ3ODY3MzN8MXluS09wak9QT0VHUn5vyY19GZg1yK25mW5nA3I2OAVDujH-KNULZrV7eJlQ …

Ekrem İmamoğlu @Ekrem_Imamoglu

Sizlerden gelen ayni katkılar, bağışlar ve belediyemizin temin ettiği yardım paketleri hazır. Önümüzdeki hafta İBB olarak, 500 bin koli yardım paketini yola çıkmaya hazır hale getireceğiz.

pscp.tv

21.4K

10:56 AM - Apr 3, 2020

Twitter Ads info and privacy

4,722 people are talking about this

Öte yandan İmamoğlu, Twitter hesabından, "Sizlerden gelen ayni katkılar, bağışlar ve belediyemizin temin ettiği yardım paketleri hazır. Önümüzdeki hafta İBB olarak, 500 bin koli yardım paketini yola çıkmaya hazır hale getireceğiz" paylaşımında bulundu.

YARDIM KAMPANYASINA NE KADAR BAĞIŞ YAPILDI?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı açıklamada, "Maalesef bildiğiniz nedenlerle, ancak 1,5 gün açık ilanla bağış toplayabildik. Bu süre zarfında hayırseverlerden, zor durumdaki vatandaşlarımız için kullanılmak üzere İBB hesaplarına 6 milyon 529 bin liralık destek geldi" diye konuşmuştu.

detay

 

NE OLMUŞTU?

Tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgınına karşı İBB, İstanbul'da yaşayan ihtiyaç sahibi kesimlere ve yaşlı yurttaşlara, sağlık çalışanlarına ve hastalara yardım etmek için “Birlikte başaracağız” sloganı ile bağış kampanyası başlattı.

Bağış toplamak için 4 bankada hesap numaraları açıldı. İçişleri Bakanlığı bir genelge yayımlayarak bazı yerel yönetimler başta olmak üzere kurum, vakıf ve derneklerin Yardım Toplama Kanunu'nun açık hükümlerine rağmen 'herhangi bir izin almadan bazı hesapları ilan ederek yardım toplama faaliyetine giriştikleri' belirtilerek bu konuda işlem yapılması istendi.

İstanbul Valiliği de bağış hesabı açılan bankalara yazı göndererek hesapların bloke edilmesini istedi. 2 banka hesapları dondurdu.

Kaynak: BİRGÜN
Bu haber 2390 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()