İmamoğlu'ndan 'diploma' göndermesi

İBB Başkanı İmamoğlu, 'İyi bir yönetici olmak için vermeniz gereken sınavlar var. Diploma işine girmeyeceğim' dedi.

26 Mart 2023 - 17:36

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağcılar Ebubekir Meydanı ve Kadın Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından söz alan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Görevi şiddeti önlemek olan bazı yöneticiler bu amaç için çıkarılmış kanunları ne yazık ki birtakım siyasi pazarlıkların meselesi haline getiriyorlar! Bu da acı bir durum. Onların yaptığı insanlık mıdır, yöneticilik midir, asla değildir.

Konu kadın olunca her ne hikmetse üç beş erkek bir araya gelip karar alma, yasa yapma ve çerçeve çizmeyi kendilerine hak sayıyorlar. Neden, ne derdiniz var kadınlarla? Seçimlerde rakibimiz olan ittifak böylesi bir akılla sürece bakıyor. Buna itiraz eden kendi kadın yöneticileri dahi sosyal medyada fanatiklerce adeta linç ediliyor. Açıkçası bu üzücü bir fotoğraftır. Bunu da değiştireceğiz.

Halbuki iktidar partisine mensup kadın yönetici ne demiş de saldırıya uğramış, 6284 sayılı kanun bizim kırmızı çizgimiz demiş. Doğru demiş, ben alkışlıyorum hanımefendiyi. Bizde doğruya doğru, eğriye eğri.

Bu akıl aynı siyasi baskılarla İstanbul Sözleşmesi’ni de kaldırmıştır. Üstelik bugünün iktidarının başındaki kişi sayın Cumhurbaşkanı’nın kendi kızı dahi kaldırılmanın karşısında durmuş. Bir baba kızını bile hayal kırıklığına uğratıyorsa bu milleti de hayal kırıklığına uğratır.

'Diploma işine girmeyeceğim'

Milletin aklını dinleyen güzel iş yapıyor. Kendi aklını millete dayatan da millete zulüm çektiriyor. Sayın Cumhurbaşkanım için oy istiyorum. Herkesi muhakkak sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye davet ediyorum. Bizim cumhurbaşkanı adayımız merhametiyle, adaletiyle insan. Çok iyi bir yönetici olmanız gerekiyor bu ülkeye hizmet etmek için. İyi bir yönetici olmak için de vermeniz gereken sınavlar var. Diploma işine girmeyeceğim.

En önemli sınav insanlık. Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu o sınavı binlerce kez geçtiği için insanlık diplomasına sahip. Onun için yürekten oy isteyeceğim her vatandaşımızdan…

'Betona bak diye açılış yapılmaz'

Bugün, İstanbul Bağcılar’da bu şık alan; hemen arka tarafımızda hızla tam gaz yükselen şantiyemiz var, çağdaş bir proje daha geliyor. Şunu söyleyeyim; şu platform kadar bir yerden temel olmaz. 21. yüzyılda çarpık çurpuk demirleri bağlanmış, orada sadece pompasının borusunun ucundan akan betonu göstererek betona bak diye açılış yapılmaz."

Bu haber 242 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()