İki Yakanın Hasreti Bornova'da Sonlandı

Bornova Belediyesi ve Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölge Temsilciliği işbirliği ile Lozan Mübadelesinin 96. yılı kapsamında organize edilen etkinlik Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

31 Ocak 2019 - 11:30

Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde Lozan Mübadelesi’nin 96. yılına özel olarak düzenlenen etkinlik öncesinde  Lozan Mübadilleri Vakfı Yunanistan Temsilcisi Tanaş Çimbis "Giritli Türkler" adlı kitabını tanıttı ve okurlar için imzaladı.

 

 

Bornova Belediyesi ve Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölge Temsilciliği işbirliği ile hazırlanan program, mübadeleyi anlatan kısa film gösterimi ile program başladı.

Gösterimin ardından Şef Berkant Atılgan yönetiminde sahneye çıkan Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu, Türkçe ve Yunanca şarkılarla Ege’nin iki yakasını bir araya getirdi. Salonun tamamen dolu olduğu etkinlikte vakıf üyelerinden oluşan koronun seslendirdiği Türk ve Yunan ezgileri ilgiyle dinlendi. Leyla Işık’ın eğitmenliğini yaptığı dansçıların gösterisi de büyük beğeni topladı. 

 

 

Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölge Temsilcisi Nevil Gündoğdu, Lozan Mübadelesi’nde hem Türkiye’de hem de Yunanistan’da yaşayan binlerce insanın yüzyıllardır yaşadıkları ata topraklarından ayrılmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Amacımız, dostluk ve barışa katkıda bulunmak. Tek dileğimiz ise bu acıların bir daha yaşanmaması” diye konuştu. 

 

Bu haber 1075 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()