İGC BASIN AKADEMİSİ 5.DÖNEM EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

Avrupa Birliği (AB) finansal desteğiyle devam eden İGC Basın Akademisi Mart-Mayıs 2021 tarihlerinde düzenlediği 5.Dönem eğitimleri, 5 ana konuda 114 meslektaşımızın katılımı ile tamamlandı.

07 Haziran 2021 - 11:19

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından uygulanan ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi’ programı kapsamında gazetecilere yönelik ücretsiz düzenlenen İGC Basın Akademi eğitimlerinin son dönemi başarıyla tamamlandı.  

2019 yılında başlayan eğitimlerin 5. Dönemi Mart – Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlendi. Sosyal Medya ve Dijital Uygulamaları, Görsel İşitsel Medyada Yeni Teknolojiler  ve Kullanımı, İngilizce başlangıç seviyesi, İngilizce orta seviye ve Dijital Pazarlama konularında 12 hafta boyunca düzenlenen eğitimler pandemi nedeniyle online olarak yapıldı.

Gazetecilerin dijital medya teknolojilerine ve uygulamalarına yönelik yetkinliklerini geliştirmesi, yabancı dil donanımlarını artırması için kurgulanan eğitimler konularında uzman eğitmen ve akademisyenler tarafından verildi.

Eylül’de yeni eğitimler, yeni İGC Akademi’de başlayacak

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Misket Dikmen, İGC Akademi’nin özellikle gençler için önemli fırsat olduğunu dile getirerek, uzun süredir sektörde olanlar için de yeni teknolojileri öğrenme fırsatı sunduğunu kaydetti.

İGC Başkan Yardımcısı ve İzmir Proje Koordinatörü Dilek Gappi ise bir eğitim dönemini daha başarıyla tamamladıklarının altını çizerek, “İGC Akademi’de bugüne kadar yaklaşık 500 arkadaşımız eğitim gördü. Deprem oluncaya kadar, İGC Basın Akademisi, ortak çalışma alanı, stüdyosu, montaj ve kamera ekipmanları ile meslektaşlarımıza özgürce çalışma ortamını sundu. Pandemi nedeniyle online platforma taşıdığımız eğitimlerimize ise sadece İzmir’den

değil, Manisa, Muğla gibi çevre illerden, hatta İstanbul’dan bile meslektaşlarımız katıldı. Eylül  ayında başlayacak yeni eğitim dönemimizi, yeni İGC Akademi yerimizde yüzyüze yapılmasını planlıyoruz. ” diye konuştu.  

2019 yılında başlayan 2022 yılına kadar devam etmesi öngörülen projenin, Avrupa Birliği tarafından uygulama başarısı nedeniyle 2025 yılına kadar uzatılması öngörülüyor. 

Ücretsiz web sitesi ve blog kurma fırsatı

İGC Basın Akademisi Mart-Haziran 2021 eğitimlerinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim görevlisi Hakan Tuncel ile, Sosyal Medya ve Dijital Uygulamalar dersinde yeni araçları öğrenen kursiyerler, ülkemizde ve yurtdışında habercilerin sosyal medya araçlarını nasıl kullandıklarını öğrendiler. Yine İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim görevlisi Dr.Alper Gedik, Görsel ve İşitsel Medyada Yeni Teknolojiler ve Kullanımı dersinde grafik tasarım araçlarını kullanmayı ve video kurgusu yapmayı çalıştılar.

Dijital Pazarlama çalışmalarını uluslararası yürüten Gökhan Çakır ise, internet sitesi yapmanın inceliklerinden, blogger dünyasından, dijital medya dünyasının hangi araçlarla popüler olduğunu anlattı. İçerik pazarlamasının önemine değinen Çakır, tek başına bir habercinin dijital medya dünyasında nasıl etkin olabileceğini öğretti. 12 haftalık ders programının son dersinde ise, tüm kursiyerlere ücretsiz blog kurma desteği veren Çakır, web sitesi kurmak isteyenlere de yardımcı olacağını belirtti.

İngilizce dersleri ise iki ayrı seviyede yürütüldü. Pazartesi günleri Luke James Kelly ile orta düzeyde İngilizce eğitimi verilirken, konuşma pratiğini geliştirme, çeviri yapma ve yeni kelime öğrenme konularına odaklanıldı. Ahmet Veli Olgundeniz tarafından başlangıç seviyesinde olan gazetecilere ise, temel gramer konuları, kelimeler öğretildi. Katılımcıların seviyesi sıfırdan orta düzeye yükseltildi.  

Ücretsiz düzenlenen eğitimlere toplam 114 kursiyer katıldı. Her dönem olduğu gibi bu dönem sonunda da katılımcılara eğitim değerlendirmesi anketi uygulandı. Anket sonuçları değerlendirilerek, bir sonraki eğitimlerin daha başarılı olması için geliştirme çalışmaları yapılıyor. 

Bu haber 531 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()