İduğ'a bir tepki de DİSK Genel-İş İzmir 7 No'lu Şube'den

DİSK Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un işçilerle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

04 Ağustos 2022 - 14:51

Gerçek Haberci'nin haberine göre DİSK Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda hem doktorları hem de işçileri hedef alan açıklamasına tepki gösterdi. Hizmet aksamalarının işçilerden kaynaklandığı gibi bir algı oluşturulduğunu dile getiren Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube, sağlık emekçilerinin de hedef gösterildiğine dikkat çekti. Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube, asfaltlama işinde sendikaya kayıtlı 17 işçi bulunduğuna Mart ayından bugüne kadar sadece bir kişinin Covid-19 nedeniyle rapor verdiğini açıkladı. 


GERÇEK HABERCİ’nin gündeme getirdiği konu hakkında DİSK Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 
“Bornova Belediyesinin Mart ayında hizmete soktuğu asfalt şantiyesinin varlığına rağmen, asfaltlamaların ağır gittiği, birçok mahallede asfalt ihtiyacının olduğunu aktaran meclis üyesine Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un, üyelerimizin hasta olmamalarına rağmen, işe gelmemek adına rapor aldıklarını belirtmesi, hizmet aksamalarının ve gecikmelerinin sebebinin sendikamızın üyesi olan işçilerden kaynaklı olduğu algısını yaratmıştır. 
Bu durum gerçeği yansıtmadığı gibi başka gerçeklerin de üstünü örtmektedir. Öncelikle Mart ayında faaliyete geçen asfalt şantiyesinde, asfaltlama işiyle görevli 17 arkadaşımız bulunmaktadır ve Mart ayından bu güne dek sadece bir arkadaşımıza Temmuz ayında Covid-19 hastalığı nedeniyle rapor verilmiştir. Bunun dışında geçen 5 ay içerisinde tüm işçi arkadaşlarımız zor mevsim şartlarına rağmen işlerinin başında, hizmetlerini aksatmadan sürdürmektedir. Geçtiğimiz Kurban bayramında ilan edilen 9 günlük tatil boyunca, kentin nüfus yoğunluğunun düşük olduğu böylesi bir dönemde diğer birçok kent belediyesinin aksine, Bornova Belediyesi’nin asfaltlamaya öncelik vermemesi ve bu günlerde çalışmak zorunda olan işçilere toplu iş sözleşmesinde yer alan ek bayram ödemelerinden kaçınması sebebiyle asfaltlama yapılmamış olması belediyemizin bir tercihidir. Ayrıca Belediyemizin Bornova halkına sunduğu diğer önemli bir hizmet olan Çamdibi’nde açılan havuzda görevli olan tüm üyelerimiz üstün bir özveriyle tam kapasite olarak işlerini sürdürmektedirler. Dolayısıyla bu açıklamamızdan da anlaşılacağı üzere,  belediyemizin hayata geçirmiş olduğu projelerin ve tüm hizmetlerin geciktireni ve aksatanı değil aksine en sağlıklı şekilde hayata geçireni olduğumuzu ortaya koymaktayız.
Bornova belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un mecliste  yapmış olduğu konuşmada üyelerimiz haricinde bahsetmiş olduğu  sağlık emekçilerinin de politik, ekonomik ve toplumsal şiddet altında kaldığı böylesi bir dönemde yanlarında olduğumuzu bildirir, ekonomik krizi yaratanların , krizin faturasını biz emekçilere ödetmeye çalıştığı ülkemizde, yaşanabilir bir düzen yaratmanın koşulunun örgütlü bir hak arama mücadelesinden geçtiğini belirtmek isteriz.”

Bu haber 337 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()