İddiacılara prim darbesi…

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından İddia bayilerinin kar oranlarının düşürülmesi büyük tepki çekti.

31 Ağustos 2019 - 10:17

Seyyar üyelerine nazaran işyeri çalıştıran İddia Bayilerinin maliyetlerinin daha fazla olduğuna dikkat çeken İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, ‘Milli piyango bileti satan üyelerimizin sıkıntılarını gideremeye uğraşırken, İddia bayilerinin kar marjlarının düşürülmesi ile yeni bir şok yaşadık. İstihdam yaratan, vergisini veren, ekonomiye katkı koyan İddia bayilerinin prim oranlarının düşürülmesi yanlış bir karar olmuştur. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın bağlı bulunduğu Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan destek bekliyoruz’ dedi.

7.2’den 6’ya düştü

İddia bayilerinin sabit giderlerinin sürekli arttığını hatırlatan Çakmak, ‘Kira, elektrik, doğalgaz, su gibi giderleri sıklıkla artan, vergi, personelinin ve kendisinin SGK ödemeleri, oda aidatları gibi yasal vecibeleri nedeniyle sırtındaki yükü ağırlaşan iddia bayilerinin durumu yeniden gözden geçirilmeli.

27 Ağustos tarihli yazı ile iddia bayilerine verilen prim miktarı satıştan  yüzde 7.2’den yüzde 6’ya, kazançlı kuponların ödemelerinde ise yüzde 2’den 1’e düşürüldü. Daha önceden prim miktarı yüzde 9 brüt, net yüzde 7.2 idi, bu rakamın şimdi 6’ya düşürüldüğü bildiriliyor. Üstelik yüzde 6’nın brüt mü, net mi olduğu belli değil. Yani yüzde 6 brüt ise, prim miktarı satıştan yüzde 4’lere kadar düşüyor.

Bu kabul edilemez durum Anayasamızın ‘Devlet esnaf sanatkarları koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır’ şeklindeki 173. Maddesiyle de uyuşmamaktadır.

Ekonomiye ve genel istihdama katkı veren iddia bayilerinin durumu göz önüne alınmalı, prim oranları tekrar eski haline getirilmelidir. Her sorunumuza büyük hassasiyet gösteren değerli Cumhurbaşkanımız ile gençliği ve enerji yüklü çalışmalarıyla dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nun bayilerimizin karşılaştığı haksızlığı en kısa sürede gidereceklerine inanıyoruz’ diye konuştu.

Bu haber 809 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste...
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()