Hollanda Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda'da Kuran yırtılması nedeniyle Hollanda Büyükelçisi'nin çağrıldığını duyurdu.

24 Ocak 2023 - 14:24

Hollanda’da ırkçı "Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Lahey kentinde tek başına yaptığı eylemde Kuran yırtmıştı. Wagensveld, dün yerel saatle 14.00'te idari başkent Lahey'deki parlamento binası önünde Kuran yırttığı görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, yaşanan bu olay üzerine Hollanda Büyükelçisi'nin çağrıldığını açıkladı.

Bakanlığın yaptığı açıklama şöyle:

Hollanda’nın Lahey kentinde İslam düşmanı bir şahsın 22 Ocakta kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimi hedef alan aşağılık saldırısını en güçlü şekilde lanetliyoruz. Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak bu iğrenç ve aşağılık eylemi kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadelerle bildirilmiş, Hollanda’nın bu tür provokatif eylemlere müsaade etmemesi talep edilmiştir.”

Bu haber 208 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()