"Hesabını Vereceksin"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne 18 Nisan 2013' te Rıza Sarraf belgelerinin geldiğini ancak Erdoğan'ın bu dosyayı kapattığını söyledi. Kılıçdaroğlu, ülkenin gizli belgelerini AKP'li bakanların Rıza Sarraf'a para karşılığında verdiğini söylerken, "Senin hükümetin Türkiye Cumhuriyeti devletine ihanet etti. Bütün sırları Rıza Sarraf'a para karşılığında teslim ettiler" dedi.

05 Aralık 2017 - 16:47

CHP bugün parti grubunu Ankara Arena’da topladı.

Kılıçdaroğlu, Ankara Arena’da kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 83. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması”nda Rıza Sarraf’a, “devletin gizli kalması gereken belgelerini kimin teslim ettiğini” açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları: 

Bugün burada Cumhuriyet tarihimizin en önemli toplantılarından birini yapıyoruz. Ankara'dan bütün dünyaya bütün kadınlara sesleniyoruz. Siyasette daha fazla olunuz. Gücünüzü gösterin ki haksızlık, hukuksuzluk yaratanlar kaçacak delik arasınlar.

KUDÜS AÇIKLAMASI

Kudüs... 68 kuşağından çok sayıda gencimiz bugün Filistin topraklarında yatmaktadır. Filistin'in bağımsızlığı için gittiler. Filistin'in devlet kurmaları bizim için önemlidir. Bu salondan yüz binlerce kadının selamını, saygısını gönderiyoruz. Sizin devlet talebinizi, demokrasi talebinizi destekliyoruz. Kudüs üzerinde kimse oyun oynamasın. Ortadoğu'da yeniden kanın, gözyaşının neden olurlar. Hiç kimse Kudüs üzerinde oynamasın. Hiç kimse onlara olan desteğimizi engelleyemez.

SEÇME HAKKI

Bugün 5 Aralık... Kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 83. yılı. 1934'te bu hakkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bir yasa ile tanıdılar. 1934'te Türkiye'de kadınlar seçme ve seçilme hakkına sahip olurken Fransa bu hakkı 10 yıl sonra, 1944'te, İtalya, Arjantin, Meksika 1946'da verdi. Yunanistan 1952 yılında verdi.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk şunu çok iyi biliyordu, erkekler cephede savaşırken onlara silah desteğini, omuzunda top mermisi götüren bu ülkenin yılmaz kadınlarıydı. Mustafa Kemal Atatürk 1934 yılında bunu verdi.

İlk kurultaydan sonra yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik. Yeter mi? Hayır. Bunun parlamentoda siyasi partiler yasasına da girmesi lazım. Bütün kadınların önünde söz veriyorum, önümüzdeki günlerde Grup Başkanvekillerine talimatım yüzde 33 cinsiyet kotası içeren siyasi partiler yasası değişikliğini TBMM'ye sununuz. 

MAN ADASI BELGELERİ

Emine Akçay vergi öder, Man Adası'ndakiler vergi ödememek için her türlü hukuksuzluğu yapar, ben bunun hesabını sormayacak mıyım?

2019'da kadın haraketiyle bunları sandığa gömeceğiz.

Asgari ücretliler tüm vergileri öder, bu Man Adasındakiler her türlü kaçakçılığı yapar. Bunlara dokunmayacakmışız, dokunacağım.

Man Adası sorularımıza hala yanıt yok, 1 sterlinlik şirkete bu paralar neden gitti?

Sen vergi kaçırmak için her türlü düzenbazlığı yapacaksın, kefen bezinden bile vergi alacaksın.

Belgeler sahte diyorlar, Meclis'te komisyon kurulmasından kaçıyorlar. Hiçbir sorumuza yanıt vermiyorlar, Sıtkı Ayan kimdir, cevap yok.

Ben şimdi soruyorum, sevgili Erdoğan gözlerinden öpüyorum bilmiyorsan oğluna sor, damadına sor.

Sevgili Erdoğan gözlerinden öpüyorum, doktorunu yanına al... Enişten Ziya İlgen'i yanına al.

AK Parti Milletvekili açıklama yapmış... Kılıçdaroğlu’nun evi aranmalı ve belgelere el konulmalı. Benim evimde ayakkabı kutusu yok

Senin hırsızlığını ben çok iyi ortaya çıkarırım. AKP'li kardeşlerime sesleniyorum. Ben senin oyuna saygı gösterdim, vatanseverliğine saygı gösterdim. Vergi kaçıran bir Erdoğan var. Halka hesap vermeyen, halka hesap soranların adı diktatördür.

PATRON AÇIKLAMASI

Şimdi de kafayı iş adamlarına taktılar... Bunlara çıkış izni vermeyin çünkü bunlar vatan haini diyorlar. Bu ülkede kazanıp yurt dışına götürenlere iyi bakmayız diyorlar, kendi akrabana sorsana. Man Adası'nda ne işin var. 

Sen yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesini istiyorsan, paranın yurt dışına gitmesini istemiyorsan tüm vekilleri serbest bırakacaksın, gazetecileri serbest bırakacaksın, mahkemelere baskıya son vereceksin, üniversitelere baskıya son vereceksin, akademisyenleri görevlerine iade edeceksin, Nuriye ve Semih'i görevlerinin başına getireceksin.

Bunlarda bir adam daha var, karanlık güçler Kılıçdaroğlu'nun benim istifamı istiyorlarmış. Ben sizi zaten çok iyi biliyorum. Kılıçdaroğlu'nu nasıl yok edebiliriz projesi hazırlıyorlar.

20 MİLYAR DOLAR NEREDE?

Bir şey daha sormuştum; Suriyelilere harcanan para. Bu 30 milyarı nerede harcadın? Recep Akdağ kalktı cevap verdi, Yol yaptık Suriyeliler geçmiyor mu? Allah akıl fikir versin. Bari aklı başında bir adam çıkarın doğru dürüst cevap versin. Abileri konuştu; Erdoğan. Söylediği rakamları topladım 9,5 milyar yapıyor. E kalan 20 milyar dolar nerede? Gözlerinden öpüyorum hala soruyorum Bu 20 milyar doları nerede harcadın?

RIZA SARRAF

Bir sahtekarın arkasında Türk bayrağını fon olarak kullanan havuz medyasını kınıyorum.  A Haber'i de ATV'yi de kınıyorum. Hiç utanmadan tweet atıyorlar, Rıza Sarraf'a şeref madalyası takmalıydık diye. Ama ben senin boynuna neyi takacağımı biliyorum, sen vatan hainisin.

Rüşvet alan, Sarraf önünde eğilen isimleri akladılar. Kim bu vekiller... Hakkı Köylü, Yılmaz Tunç, İlknur İncegöz, Ayşe Türkmenoğlu. Rıza Sarraf'ın önüne yattılar bunlar.

Bu nasıl Rıza Sarraf sevgisidir, en çok da gözünden öptüğüm endişelendi. Yalvar yakar Sarraf'ı istediler ABD'den.

Korku neydi biliyor musunuz, Sarraf'ı konuşması. Şimdi bülbül gibi konuşuyor.

Rıza Sarraf devletin sırlarını parayla alan, bakanlardan parayla alan birisidir. İçişleri Bakanı koltuğunda oturan adam Rıza Sarraf'a 'senin önüne ben yatarım' diyor.

Halkbank'ın rüşvetçi Genel Müdürü Süleyman Aslan için bakın Erdoğan ne diyor: Dürüstlüğünden en ufak şüphem yok... Adam hırsız, sormuyor ayakkabı kutusundaki paraları.

Bir şarlatan, bir sahtekar bankanın genel müdürüne rüşvet verdi, hükümetin tuttuğu avukat genel müdürü savunuyor.

Rıza Sarraf bülbül gibi ötünce vatansever olmaktan çıktı, düne kadar beraberdiniz. Tıpkı Fetö gibi.

RIZA SARRAF'A DEVLETİN GİZLİ BELGELERİNİ KİM VERDİ?

Rıza Sarraf'a bu bilgileri kim verdi?

Bu sahtekarın yaptığı dolandırıcılık senin önüne konuldu. Sen bu dosyayı kapattın. 

Bu bilgilerin tamamını Rıza Sarraf'a senin hükümetin verdi, senin hükümetin Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet etti! Seninn hükümetin para karşılığında yaptı bu işi... 

Bu olayların en başından beri Erdoğan'ın haberi vardı.

Bu devletin en saygın kurumu 17 Aralık'tan önce Erdoğan'ın önüne Rıza Sarraf dosyası koydu, Erdoğan bu dosyayı kendi eliyle kapattı.

Vatana ihanet edenlerin başında Saray'da oturan Erdoğan var. Senin bakanların Rıza Sarraf'a devletin her bilgisini verdi.

Binali Yıldırım'a çağrıda bulunuyorum, gelin dosyayı yeniden açalım. TBMM'de bir komisyon kuralım, bu olayı Amerikalılar değil, biz temizleyelim. Kendi pisliğimizi kendimiz temizleyelim.

Bu haber 877 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()