Her Zaman Yanlarında, Her Zaman Destekleyicileri olacağım...

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Seniye Nazik Işık, başta Tunç Soyer olmak üzere belirlenen adaylara başarılar diledi ve her zaman destekçileri olacağını söyledi.

01 Şubat 2019 - 12:06 - Güncelleme: 01 Şubat 2019 - 12:25

İzmir’in 2019 yerel seçimlerinde CHP’li belediye başkanı seçilmelerini çok arzu ettiğim yol arkadaşlarımız (iki ilçemiz dışında) kesinleşti. Değerli Seferihisar Belediye Başkanımız Tunç Soyer, CHP’nin yeni İzmir Büyük Başkan adayı oldu. Çıktığı yolda güç, kuvvet diliyorum. Tunç başkana ve O’nunla birlikte ilçe belediye başkanlıklarına seçilecek adaylarımıza başarılar dilerim. İzmir’e hayırlı uğurlu gelsinler. Her zaman yanlarında, her zaman destekleyicileri olacağım. 
Mevcut ve yeniden aday gösterilmemiş belediye başkanlarımıza yüzümüzü yere eğdirmeyen çalışmalar yaptıkları, sosyal demokrat belediyecilikte güzel örnekler ortaya koydukları için teşekkür ederim. Her zaman dostluk ve dayanışma içinde olmaya devam edeceğimize inanıyor, hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğum bu süreçte desteğini aldığım, dayanışmasından yararlandığım aileme, arkadaşlarıma, Genel Merkez’deki yöneticilerimizden apartmandaki komşularıma kadar CHP üyesi olan olmayan herkese çok ama çok teşekkür ederim. Özgür basın ilkeleriyle habercilik yapan medyaya da, özel olarak teşekkür etmek isterim. 
Aday adaylığı sürecinin sonunda tek üzüntüm, yaşanacak en güzel şehir olan İzmir’de, Mustafa Kemal’in seçme ve seçilme hakkını teslim etmesinden 85 yıl sonra bile, kadınların belediye başkan adaylıklarında hala eşit olamamaları, hatta eşitlikten çok uzakta kalmalarıdır. Ne yazıkki 2019 Yerel Seçimlerine İzmir’de sadece üç kadın belediye başkan adayıyla giriyoruz. İki kadın belediye başkanlı ilçemizde de şimdi erkek adaylarımız var. Elbette her iki erkek adayımız da nitelikleri açısından hiçbir olumsuzluk taşımıyorlar fakat şehrin kalbi olan Konak‘ta ve çok özgün bir yerleşim olan Urla’da gelecek dönemde kadın başkanların olmayacağını bilmek üzücü. Tek tesellim, belediye meclis üyeliklerinde 2014’te Türkiye’nin en yüksek kadın temsil oranını yakalamış olan İzmir’de bu oranı daha yukarıya taşıyacak anlayış ve arzunun var olmasıdır. Üç kadın başkan adayımızın üçünün de Meclis üyeliklerinden gelmesi, bunun önemini ve uzun dönemli etkisini açıkça göstermektedir.
Saygılarımla,

Seniye Nazik IŞIK

Bu haber 1386 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()