Hekimler ülkeyi terk etmeye devam ediyor: Temmuz ayında rekor kırıldı

TTB verilerine göre Temmuz ayında 101’i pratisyen hekim olmak üzere 231 hekim yurtdışında çalışmak için gerekli olan 'iyi hal belgesi'ni aldı. En büyük kayıp İstanbul’da.

03 Ağustos 2022 - 09:27

Hekimler yurtdışında çalışmak için gerekli olan "iyi hal belgesi"ni alarak terk etmeye devam ediyor. 2022’nin ilk 5 ayında toplam 936 hekim yurtdışına çıkmak için gerekli belge başvurusunda bulunmuştu. Belge alan hekim sayısı Temmuz ayında rekor tazeledi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) verilerine göre Temmuz'da 231 hekim, yurtdışında çalışma vizesi sayılan iyi hal belgesi aldı. 2022’nin yedi aylık sürecinde bu belgeyi alarak yurtdışına göçmeye hazırlanan hekim sayısı 1402’ye ulaştı. 2021’in tamamında iyi hal belgesi alan hekim sayısı ilk yedi ayda yakalanmış oldu. TTB, yılsonuna kadar 2 bin 500 ila 3 bin hekimin Türkiye’ye terk etme hazırlığında olduğunu belirtti.

Şiddet, çalışma koşulları, kiralar...

Dünya gazetesinden Yasemin Salih'in haberine göre, gerek sağlıkta şiddet olaylarının artması, gerek iş koşulları nedeniyle uzun süredir yeni bir çalışma modeli getirilmesi taleplerini dile getiren hekimleri zorlayan başlıklara artan kira fiyatları da eklendi. TTB’den Prof. Dr. Vedat Bulut, hekimlerin özellikle büyük şehirlerde kira giderlerini karşılayamadıklarını, son dönemde bu sorunun Anadolu’da da hissedilmeye başlandı.

TTB’nin verilerine göre “Good Standing Çertificate” sertifikasını son bir ay ayda alan hekimlerin yüzde 41’i İstanbul’dan. Temmuzda 95 hekim bu belgeyi alarak yurtdışına göç etmek için ilk adımı attı. İstanbul’u 23 hekimle Ankara, 15 hekimle İzmir takip etti. Bursa (7), Antalya (6), Diyarbakır (5), Hatay (4) üç büyük kenti takip etti.

101 pratisyen göç yolunda

Branşlara göre bakıldığında ise tüm uzmanlık alanlarından hekimin göç planı yaptığı ortaya çıktı. Ancak Temmuz'da tam 101 pratisyen hekim, “Good Standing Çertificate” alarak dikkat çeken grup oldu. Temmuzda 11 dahiliye uzmanı, 12 çocuk hastalıkları uzmanı, 11 kadın hastalıkları uzmanı, 9 acil hekimi, 7 ortopedi uzmanı ve 6 ürolog iyi hal belgesini alan uzmanlar arasında dikkat çekti.

TTB yıl sonuna kadar 2 bin 500 ila 3 bin hekimin Türkiye’yi terk etme hazırlığında olduğunu belirtti.

Bu haber 279 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()