HDP merkezine saldırının üstünden saatler geçti, Soylu'dan açıklama yok!

HDP’nin İzmir’deki merkezine silahlı saldırı düzenlenip bir çalışanın öldürülmesinin üstünden yaklaşık 22 saat geçmesine rağmen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan henüz bir açıklama gelmedi.

18 Haziran 2021 - 11:49

Onur Gencer adlı saldırgan, dün saat 11:00 civarında Konak’taki bir işhanında bulunan HDP merkezini ateşe verip kurşun yağdırmış, Deniz Poyraz adlı çalışanı da öldürmüştü. Valilik eski sağlık çalışanı Gencer’i binanın çatısında yakalamıştı. Saldırganın sosyal medya profilinde ‘bozkurt’ işareti yaparken, silah kullanmış halde ve poligonda atış taliminde çekilmiş fotoğraflar ve Suriye’de ‘görev’e gittiğine dair ifadeler bulunuyor.

AK Parti sözcüsü ve adalet bakanı lanetledi

AK Parti kanadından ilk açıklama parti sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi: “Saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır.”

Hükümet kanadındansa ilk olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ses verdi: “Saldırıyı ve cinayeti lanetliyorum. Provokasyonların hedefi karanlıktır, huzursuzluk ve güvensizliktir. Hukuk bu karanlığa asla geçit vermeyecek, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır.”

Soylu’dan ses yok

Dün saldırıdan sonra ‘107’nci Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde konuşan İçişleri Bakanı Soylu konuya değinmedi. Soylu halen bir açıklama yapmış değil.

Bu haber 473 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()