HDP'li Kurtulan'dan 'Öcalan ve YSK' Yorumu

Buraya denk mi getirildi, özellikle mi ayarlandı bilmiyorum.

08 Mayıs 2019 - 09:13

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Abdullah Öcalan ile avukatlarının 8 yıl aradan sonra görüştürülmesinin YSK'nin İstanbul kararıyla aynı güne denk gelmesine ilişkin, 'Buraya denk mi getirildi, özellikle mi ayarlandı bilmiyorum ama çoktan bu adımın atılması, bu işin bitirilmesi, ölümler olmadan buna müdahale edilmesi, bu yasal hakkın kullanımı için adımlar atılması gerekiyordu' dedi. Kurtulan, HDP’nin İstanbul stratejisinde bir değişiklik olmadığını söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Abdullah Öcalan'ın 8 yıl aradan sonra avukatlarıyla görüştürülmesine ve YSK'nin İstanbul kararına ilişkin değerlendirmede bulundu. Kurtulan, YSK’nin yenileme kararı verdiği İstanbul seçimleriyle ilgili HDP’nin stratejisinde bir değişiklik olmadığını söyledi.

Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan Kurtulan, “Bu görüşmenin İstanbul seçimiyle ilgili olduğunu düşünüyor musunuz” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Biz seçimle ilgili olacağını düşünmüyoruz. Olması gereken, gecikmiş bir adım atıldı. Buraya denk mi getirildi, özellikle mi ayarlandı bilmiyorum ama çoktan bu adımın atılması, bu işin bitirilmesi, ölümler olmadan buna müdahale edilmesi, bu yasal hakkın kullanımı için adımlar atılması gerekiyordu. Avukatların beyanı perşembe günü görüşme yapıldığı yönünde. 2 gün notlar tutuluyor sonra veriliyor. Bunlar ayarlandı mı, ayarlanmadı mı ben orasını bilmem. HDP olarak bizim hesabımız ölümlerin durması daha fazla ölüm yaşanmadan tabut çıkmadan müdahale edilip bu sürecin bitirilmesi. Öcalan’ın üzerindeki tecridin kalkıp avukat ve aile görüşmesinin sağlanması” 

Bu haber 703 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()