Hayvana Şiddet Uygulayana 'Hapis Cezası' Önerisi

Yel, hayvanlara yönelik şiddet suçlarının, Türk Ceza Kanunu kapsamında değerlendirilmesini ve infazın ertelenmemesi için de en az 2 yıl 1 ay ceza verilmesini önereceklerini açıkladı.

02 Temmuz 2019 - 16:30

Meclis Hayvan Haklarının Araştırılması Komisyonu Başkanı ve AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, hayvanlara yönelik şiddet suçlarının, Türk Ceza Kanunu kapsamında değerlendirilmesini ve infazın ertelenmemesi için de en az 2 yıl 1 ay ceza verilmesini önereceklerini açıkladı.

Bu kuruluşların eleştirilerinin başında, hayvanlara yönelik şiddet eylemlerinin sadece Kabahatler Kanunu bağlamında cezalandırılması ve Türk Ceza Kanunu'nda bu konuda bir müeyyide bulunmamasının geldiğini dile getiren Yel, komisyon olarak hayvanlara yönelik şiddet eylemlerine bu çağa yakışmayan cezalar verildiği konusunda bu kuruluşlarla hemfikir olduklarını söyledi.

Mustafa Yel, "Son olarak geçtiğimiz günlerde Rize'nin Kalkandere ilçesinde bir yavru köpeğin dereye atılması vicdanlarımızı sızlattı. Komisyon olarak bu suçların Türk Ceza Kanunu'nda değerlendirilmesi, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'ndan kaynaklanan ve suçların cezalarının infazının ertelenmemesi için de en az 2 yıl 1 ay ceza verilmesini önereceğiz" diye konuştu.

"Sadece 234 belediye bu konuya el atmış"

Komisyon Başkanı Yel, komisyonun barınakları ziyaret ettiğini hatırlatarak, barınak sayısının ülke genelinde yetersiz olduğunu vurguladı. Yel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde 1398 belediyeden sadece 234'ü bu konuya el atmış. Diğerlerinde ne yazık ki bakım evi ve barınak yok. Olanlarda da sıkıntılar var. Fiziki şartları yetersiz. Özellikle köpekler, küçük ve sıcak yerlerde yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyor. Bazı barınaklar, göl yatağına yapıldığı için kış aylarında su basması ve çamurla karşı karşıya kalıyor. Bitki örtüsü de yaşamlarını zorlaştıracak şekilde çok sık formda. Az ve yetersiz personel var. Bunların bir kısmı da idare ile sorun yaşamış, ne yazık ki 'sürgün yeri' olarak gördüğü yerde çalışmakta. Hayvanlarla ilgili bilgisi olmadığı halde çalışmak zorunda olan insanlar da var. Bu şartların düzeltilmesi gerekiyor."

 

Bu haber 870 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()