HDP 2. tur kararını açıkladı

HDP, seçimlerin ikinci turuna ilişkin tutumunu açıkladı.


HDP 2. tur kararını açıkladı

Yeşil Sol Parti ve HDP eş genel başkanları, cumhurbaşkanlığı ikinci tur tutumunu açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Sandığa eksiksiz gideceğiz ve tek adam rejimini devireceğiz" dedi.

"14 Mayıs’ta yarım bıraktığımız işi 28 Mayıs’ta tamamlayacağız" denilen açıklamada, birinci turda sandığa gitmeyen seçmene de oy verme ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Buldan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kürtlerin politik idaresine kayyumlar yoluyla ipotek koyanlar aynı zamanda bütün Türkiye halklarının iradesine ipotek koyanlardır. Kürt sorununun çözümsüzlüğü toplumun çıkarına değildir. Bu çözümsüzlük oyunu bozulmadan cumhuriyet demokrasiyle bütünleşemeyecektir. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken bizler her ne koşulda olursa olsun halkın iradesini tüm iradelerin üstünde tutacağız.

'Mültecilerin siyasi çıkarların malzemesi haline getirmek yanlış'

Göçmen veya mültecilerin siyasi çıkarların malzemesi haline getirmek yanlıştır ve insanı değildir. 

Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir. Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir. 28 Mayıs’ta milyonlarla birlikte başarabileceğimize, tarihin akışını hep birlikte demokratik değişim yönünde çevirebileceğimize dair umudu büyütüyoruz.

Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz."