'Birçok çiftçi 'Pardon, yanlışlık yapıldı' gerekçesiyle emekli edilmedi'

Adana’nın Kozan ilçesinde, emeklilik şartlarını yerine getirmesine rağmen çok sayıda çiftçinin emekli edilmemesi Meclis gündemine taşındı.


'Birçok çiftçi 'Pardon, yanlışlık yapıldı' gerekçesiyle emekli edilmedi'

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Kozan ilçesinde, emeklilik şartlarını yerine getirmesine rağmen çok sayıda çiftçinin emekli edilmediğini belirtti. CHP'li Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Kozan ilçesinde, şartları yerine getirmelerine rağmen emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilgili düzenlemeden yararlandırılmayan çiftçilerin durumunu Meclis gündemine taşıdı.

Şevkin konuya ilişkin yaptığı konuşmada, "Adana Kozan’da, BAĞ-KUR sigortasının SGK’ya geçişinin ardından 4/B kapsamında emekli olmak için başvuran birçok çiftçimiz, ‘Pardon, yanlışlık yapıldı’ gerekçesiyle emekli olamamaktadır. Kozan BAĞ-KUR İlçe Müdürlüğü, geçmişten kalan borcunu yapılandırıp emekliliği bekleyen ve sonra EYT kapsamında başvuru yapan birçok çiftçiyi geri çevirmiştir" dedi.

Şevkin'in TBMM Genel Kurulu’nda perşembe günü yaptığı konuşma şöyle:

Adana Kozan’da, BAĞ-KUR sigortasının SGK’ya geçişinin ardından 4/B kapsamında emekli olmak için başvuran birçok çiftçimiz, ‘Pardon, yanlışlık yapıldı’ gerekçesiyle emekli olamamaktadır. Kozan BAĞ-KUR İlçe Müdürlüğü, geçmişten kalan borcunu yapılandırıp emekliliği bekleyen ve sonra EYT kapsamında başvuru yapan birçok çiftçiyi geri çevirmiştir. Sosyal Güvenlik Denetmen Raporu’na göre; geçmiş yıllara ait Kozan Ziraat Odası kayıtlarının iptal edilmesini gerekçe gösteren, ama çiftçinin sunduğu çiftçi kayıt belgesini yok sayan, çiftçiden tahsil ettiği parayı unutan, geçmiş yıllara ait tapu isteyen, çiftçinin itirazında yanlışlık yapıldığı, ‘İsterseniz mahkemeye başvurun emekli olmak için. Üç yıl daha bekleyeceksiniz’ demesini bilen BAĞ-KUR İlçe Müdürlüğü’nün bu fütursuzluğunun önüne geçilmeli. Kozanlı çiftçilerimizin mağduriyeti giderilmelidir.”