CHP'li Burak Akkol, vekillik için yola çıktı

Eğitimci Burak Akkol, Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Akkol, “Genç bir kardeşiniz, evladınız, dostunuz, arkadaşınız ve yoldaşınız olarak ülkemizin gençlerine yeniden gelecek hayalleri kurmak için yola çıktım. Küçük Menderes havzasının genç adayı olarak sizleri temsil etmekten mutluluk duyacağım” dedi.


CHP'li Burak Akkol, vekillik için yola çıktı

Torbalı’da yaşayan ve birçok önemli çalışmaya imza atmış Eğitimci Burak Akkol,  Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 
Küçük Menderes’in genç adayı olarak yola çıkan Akkol, atanamayan öğretmenlerin, işsiz gençlerin sesi olmak istediğini belirterek, “20 yıllık AKP iktidarı biz gençlerin gelecek hayallerini çalmıştır. Genç bir kardeşiniz, evladınız, dostunuz, arkadaşınız ve yoldaşınız olarak ülkemizin gençlerine yeniden gelecek hayalleri kurmak için yola çıktım. Küçük Menderes havzasının genç adayı olarak sizleri temsil etmekten mutluluk duyacağım” ifadelerini kullandı. 

Akkol’un açıklamasının tamamı ise şöyle; 
“Sayın İlçe Başkanım, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanım, ilçe yöneticilerim, Meclis üyelerim, kıymetli partililerim, saygıdeğer büyüklerim, dostlarım, kardeşlerim, basınımızın değerli isimleri, hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapma onur ve sorumluluğunu her daim omuzlarında hisseden bir nefer olarak, evladınız, erkek kardeşiniz, dostunuz, arkadaşınız ve yoldaşınız olarak Torbalı ve İzmir’de yaşayan herkesin Ankara’daki sesi olmak için, gençlerin de söyleyecek sözü var demek için, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışacak temsiliyet için 28.dönemde milletvekilliği aday adayı olduğumu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.
Aday adaylığımı açıklamama hepiniz hoş geldiniz, sefa getirdiniz, şeref verdiniz. Sözlerime başlamadan önce 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde ülkemizin yaşadığı çok büyük afette vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Ülkemizin adalete, huzura, refaha, liyakata ulaşacağı günlere kadar yılmadan, yorulmadan, korkmadan, cesaretle mücadele edeceğimi buradan sizlere bildirmekten mutluluk duyarım.
18 Mart tarihinin tarihimizde çok önemli bir yeri olduğunu bilerek, açıklamamı bugün yapmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bugünlere gelmemizin en önemli zaferlerinden biri olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılını kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle anıyorum. Bundan 108 yıl önce bugün Ulu Önderimiz, Ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kazandığı muhteşem zafer kazanmıştır.
56 gün sonra ittifak ortaklarımız ile beraber gece gündüz demeden çalışıp ilk önce Gençlerin Demokrat amcası, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13.Cumhurbaşkanımız olarak seçip, 108 yıl önce kazanılan bu muhteşem zaferi taçlandırıp Millet ittifakı olarak iktidar olacağız. 19 Haziran 2022’de Adnan Menderes havaalanında kıymetli dostlarımla havaalanında Genel Başkanımıza iktidar anahtarını teslim ederken 20 yıllık AKP zulmünün sizin öncülüğünüzde Millet ittifakı ile son bulacağına, Sizi de 13.Cumhurbaşkanımız olarak göreceğimize inanıyorum demiştim. Genel başkanımızın liderliği ve büyük Türk milletinin teveccühü ile Millet İttifakı iktidar 14 Mayıs gecesi iktidar olacaktır. 15 Mayıs sabahında güneş bir başka güzel doğacaktır.
 
İktidar olduğumuzda gencinden, yaşlısına, esnafından, memuruna, gazetecisinden emeklisine herkes rahat nefes alacaktır. 35 yaşında ‘3’ üniversite mezunu eğitimci bir evladınız, erkek kardeşiniz, dostunuz, arkadaşınız ve yoldaşınız olarak üniversite mezunu birçok meslek grubundaki arkadaşlarımın sesi olmak için bu kararı aldığımı söylemek istiyorum. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunu bir dostunuz olarak atanamayan yüzbinlerce öğretmen arkadaşımızın sesi olmak için aday olmayı düşündüğümü belirtmek istiyorum. 
Daha 33 yaşında Sinema Televizyon bölümünde tezli yüksek lisansını bitirip son 20 yılı heba olan bizler gibi yüzbinlerce işsiz genç kardeşlerimin sesi olmak için aday adayı olduğumu belirtmek istiyorum. 2021 yılında Adalet Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan ancak adaletin sadece belli zümrelerin adaleti olmasını engellemek için aday adayı olduğumu belirtmek istiyorum.
20 yıllık AKP iktidarı biz gençlerin gelecek hayallerini çalmıştır. Genç bir kardeşiniz, evladınız, dostunuz, arkadaşınız ve yoldaşınız olarak ülkemizin gençlerine yeniden gelecek hayalleri kurmak için yola çıktım. Küçük Menderes havzasının genç adayı olarak sizleri temsil etmekten mutluluk duyacağım.
Özgür birey, güçlü toplum ve demokratik bir Türkiye için, gençliğim, heyecanım ve enerjimle Milletvekilliği aday adaylığımı sizler önünde açıklamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu süreçte şahsımı destekleyen başta ailem olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyorum. Memleketimizin geleceği aydınlık, yolumuz açık olsun.”
İLÇE BAŞKANINDAN AKKOL’A DESTEK
CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, Akkol’un adaylığı hakkında yaptığı konuşmada, “Keşke böyle genç arkadaşlarımızın siyasete ilgisi, görev alma hissiyatları artarak devam etse. Ben de bu yollardan geçtim. Burak’ı çok iyi anlıyorum, böyle insanın dizleri titrer, kulakları uğuldar böyle günlerde. Yıllardır hazırlanırsın kendini bir yere aday olmak için ama o gün geldiğinde iş başkadır. Onun heyecanı da motivasyonu da sizlerin desteğiyle daha iyi noktalara gelecek. O yüzden genç arkadaşlarımıza bu zamana kadar destek oldunuz, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. CHP Torbalı İlçe Örgüt olarak büyük bir kaynaşmanın içerisindeyiz. Belediye başkanımız olsun, ilçe yöneticilerimiz olsun, meclis üyelerimiz olsun bizi bir aileyiz. Önümüzdeki seçimlerde de ciddi anlamda efor sarf ediyoruz. Buradan da bu vesileyle bir mesaj vermek istiyorum; Cumhuriyet Halk Partisi, Torbalı’da da, İzmir’de de, Türkiye’de de birinci parti olarak iktidar partisi olacaktır. Önce buna yürekten inanın ve ona göre sahada motivasyon sağlayın. ‘Acaba olur mu, olmaz mı?’ algısı yaratılmaya çalışılıyor. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bunun aksi hiçbir şekilde anket çalışmasında, saha yoklamasında görülmemektedir” dedi.