İzmir Tabip Odası; "Deprem bölgelerinden gelen öğrenciler kontrolden geçirilmeli"

İzmir’de bazı okullarda ikili öğretime geçilirken öğrenci yoğunluğunun yaratabileceği hijyen problemleri gündeme geldi. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. F. Yüce Ayhan, deprem bölgelerinden gelecek öğrencilerin yoğunluğu daha da arttıracağının belirterek; “Deprem bölgelerinde uyuz vakalarında artış olduğu bildirildi, bu bölgelerden gelen öğrenciler kontrolden geçirilmeli” dedi.


İzmir Tabip Odası;

Gerçek Haberci'nin haberine göre İzmir’de depreme dayanıksız okullar boşaltılıp ve öğrencileri diğer okullara nakledilirken, bazı okullarda ikili öğretime geçilmesi yaşanabilecek hijyen problemlerini ve salgın riskini gündeme getirdi. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Dr. F. Yüce Ayhan, nakil yapılan okulların mevcut kapasitesinin aşıldığı takdirde hijyen problemleri olabileceğini belirterek henüz kendilerine ulaşmış bir salgın bilgisi olmadığını ifade etti. Ayhan bu okullarda hijyen konusunda tereddütler oluştuğuna da dikkat çekerek; “Hijyen konusu kişisel bakım alışkanlıkları yanı sıra toplumsal koşullar ve olanaklarla da ilgilidir. İkili öğretime geçilmesi, artan nüfus yoğunluğu mevcut olanakların kapasitesini aşacak olursa hijyen sorunu yaratır. İzmir özelinde henüz bu sebeple ortaya çıkan bir salgın konusunda bilgimiz yok” dedi.
Deprem bölgesinden gelen öğrenciler sağlık kontrolünden geçirilmeli
Deprem bölgelerinde uyuz vakalarının artış gösterdiğinin altını çizen Ayhan, bu bölgelerden gelecek öğrencilerin sağlık kontrolünden geçirilmesinin yeterli bir önlem olacağını belirtti. Ayhan sözlerine şöyle devam etti; 
“Genel anlamda okullarda öğrenci sayısının altyapı ve olanakların üzerinde olması hijyen açısından zorlayıcı bir durumdur. Deprem bölgesinde özellikle uyuz vakalarında artış olduğu bildirilmektedir. Bölgeden gelen öğrencilerinin sağlık kontrollerinin yapılması yeterli bir önlem sağlayacaktır.”