Cupertino'da tarihi görüşme! Elon Musk, Apple ile görüştü: Twitter App Store'dan ayrılacak mı? İşte yeni açıklama...

Twitter'ın sahibi Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Apple'a adeta savaş ilan ederek, attığı tweetlerde Apple'ın Twitter'ı uygulama mağazası App Store'dan çıkarmakla tehdit ettiğini ileri sürmüştü. Twitter'ın App Store'dan ayrılacağına yönelik söylentiler artarken, Elon Musk, Apple genel merkezine davet edildiğini ve ziyarette ne konuştuklarını açıkladı.


Cupertino'da tarihi görüşme! Elon Musk, Apple ile görüştü: Twitter App Store'dan ayrılacak mı? İşte yeni açıklama...

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla teknoloji devi Apple'a savaş açmıştı. Milayrder iş insanı Musk, Apple'ın sosyal medya ağı Twitter'ı App Store uygulama mağazasından kaldırmakla tehdit ettiğini ileri sürmüştü. Attığı diğer tweetlerde ise Musk, App Store'daki ücretler ve kurallara değinerek Apple'ın politikalarını eleştirmişti. Ancak 'iPhone üreticisi' ve dünyanın en büyük beş şirketinden biri olan Apple ile dünyanın en zengin insanı Elon Musk arasındaki sorun düzelmiş olabilir. 

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Çarşamba günü Apple'ın CEO'su Tim Cook ile görüştüğünü açıkladı. Yeni bir tweetinde Elon Musk, birkaç gün önce Apple'a karşı savaş ilan etmesine yol açan 'yanlış anlaşılmayı giderdiğini' söyledi. Apple'ın Cupertino, California'daki genel merkezinden 4 saniyelik bir video eşliğinde Musk, Tim Cook'u etiketleyerek, "Beni Apple'ın güzel Genel Merkezi'nde gezdirdiğiniz için teşekkürler" şeklinde bir tweet attı. Ardından bir tweet daha atan Musk, "Diğer şeylerin yanı sıra, Twitter'ın App Store'dan potansiyel olarak kaldırılmasıyla ilgili yanlış anlaşılmayı da çözdük. Tim, Apple'ın bunu yapmayı asla düşünmediği konusunda netti." dedi. 

ELON MUSK APPLE'A NEDEN SAVAŞ AÇMIŞTI?

Peki, Elon Musk ile Apple arasındaki sorunun kaynağı ne? Elon Musk, Apple'a karşı neden savaş açmıştı? Uzay şirketi SpaceX, elektrikli otomobil devi Tesla ve 28 Ekim'den beri Twitter'ın sahibi olan Elon Musk, hafta başında Twitter hesabı üzerinden Apple'ı hedef alan açıklamalar yaptı.

Bir tweetinde Elon Musk, "Apple, Twitter’da reklam vermeyi büyük ölçüde durdurdu. Apple, Amerika’daki ifade özgürlüğünden nefret mi ediyor?" dedi. Devamında da durmak bilmeyen Musk, Apple CEO’su Tim Cook’u etiketleyerek "Burada neler oluyor?" şeklinde bir soru yöneltti.

Bir başka tweette ise Musk, "Apple ayrıca Twitter'ı App Store'dan alıkoymakla tehdit etti ancak nedenini bize söylemiyor" diyerek yeni bir iddiada bulundu. Hala durmak bilmeyen Musk, bir tweet daha atarak bu defa, "Apple’ın App Store üzerinden satın aldığınız her şeye gizli bir yüzde 30 vergi koyduğunu biliyor muydunuz?" dedi.