Depremden sonra valilik ve belediyelerden ilk açıklamalar

Düzce Belediye Başkanı, henüz bir ölüm ya da yaralanma haberinin olmadığını kaydetti.


Depremden sonra valilik ve belediyelerden ilk açıklamalar

Düzce'de 5,9 büyüklüğündeki deprem, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Çok şiddetli hissettik. Herkes sokaklarda, insanların evlerin dışında, az önce artçı bir deprem daha oldu. Ekiplerimiz dışarıda, tespit çalışmaları yapılıyor. Elektrikler kesik, şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma ve ölüm haberi yok” açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin hiçbir vatandaşımıza zarar vermemiş olması tek dileğimiz. Geçmiş olsun." paylaşımını yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Hepimiz çok korktuk, çok endişelendik. Umuyorum ki hiçbir şekilde kayıp yaşamayız, geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ysa sosyal medyadan "AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." paylaşımını yaptı.

İmamoğlu ayrıca "Merkez üssü Düzce olan ve tüm bölgede hissedilen depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ysa "Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır" dedi.