CHP'li Sındır'dan Binali Yıldırım'a: "Başbakan olarak takdim edilmesi demokrasi özleminden"

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Binali Yıldırım’ın ‘başbakan’ olarak takdim edilmesi ile ilgili konuşarak, “Başbakan olarak takdim edilmesi demokrasi özleminden” diye konuştu.


CHP'li Sındır'dan Binali Yıldırım'a:

GERÇEK HABERCİ'nin haberine göre CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın Ege Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılın Açılış Töreni’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan konuşmasını eleştirdi. Yıldırım’ın törende ‘Başbakan’ olarak takdim edildiğini dile getiren Sındır, “Salondaki coşkulu alkışlar üniversitelerine teşrif etmiş olan konuklarına olan saygılarından ziyade herhalde Başbakanlık makamına ve Parlamenter Demokratik Sisteme olan özlemlerinden olsa gerek” dedi.
Sındır’ın yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:
“42 yıl önce öğrenciliğimle başlayan akademik çalışmalarımla devam eden, mensubiyetimle gurur duyduğum bir bilim yuvası olması gereken Ege Üniversitemizin 2022-2023 Akademik Yılında tüm öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza ve tüm çalışanlarımıza başarılı bir yıl diliyorum. Ancak, 67 yılı geride bırakan Ege Üniversitemizin Açılış Töreninde, konuk Binali Yıldırım’ın konuşmasındaki içerik ve üslubuyla, siyasal iktidarın kirli siyasetini, her yerde olduğu gibi, bu sefer de bir bilim yuvası olan Üniversitemize de bulaştırmasını şiddetle kınıyorum. Törende, Binali Yıldırım’ın ‘Başbakan’ olarak takdim edilmesinin ardından salondaki coşkulu alkışlar üniversitelerine teşrif etmiş olan konuklarına olan saygılarından ziyade herhalde Başbakanlık makamına ve Parlamenter Demokratik Sisteme olan özlemlerinden olsa gerek. AKP iktidarının, devletimizin resmi kurumlarınca gerçekleştirilen törenlerde, insanlığa ve kardeşliğe adanmış ibadet alanlarında, herkes için adalet özlemi duyduğumuz yargı kurumlarında, aynı kirli siyasetlerini her ne kadar çok duysak da bunlara alışmadık ve alışmayacağız… İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, söylemiyle öyle anlaşılıyor ki; siyasal iktidarın özlem duyduğu karanlık zihniyetlerinin mutlak egemenliği kurgusuna ters gelmiş, oyunlarını bozmuş ve ayrıca ‘keşke Yunan kazansaydı’ diyen hainleri de çok rahatsız etmiş. Ama iyi bilinmelidir ki onun bu söylemi sadece ‘demokrat ve çağdaş’ İzmir halkımızın değil Cumhuriyetimize ve büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, demokratik ve laik sosyal hukuk devletine yürekten bağlı olan yüce Türk milletimizin ortaklaşan sesi olmuştur. Unutulmasın ki, binlerce yıldır kurduğu devletler ile varlığını ve onurunu korumuş olan yüce milletimiz, vatanına ve milletine ihanet edenleri tarihinde hiç affetmediği gibi kendisine 100 yıl önce aynısını yaşatmış olanları da, sizi rahatsız etse de, asla affetmeyecektir. Bu gerçeğin de üstünü yalanlarınızla, iftiralarınızla, demagojilerinizle, çarpıtma ve aldatmacalarınızla asla örtemez, halkımızı kandıramazsınız. Buna asla izin vermeyiz! Böyle biline!”