Zeki Müren’in bilinmeyenleri ve vasiyeti ortaya çıktı!

Bu açıklamalar çok konuşulacak! Ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay, Sanat Güneşi Zeki Müren'in 26. ölüm yıldönümü nedeni ile Müren’in bilinmeyenlerini kaleme alarak sırlarını gün yüzüne çıkardı.


Zeki Müren’in bilinmeyenleri ve vasiyeti ortaya çıktı!

Duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri nedeni ile magazin camiasında “Felaket Tellalı” lakabı ile ünlenen ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay, Sanat Güneşi Zeki Müren'in tabutla defnedildiğini açıklarken, yerine getirilmeyen bir vasiyetinden de bahsetti.

ZEKİ MÜREN TABUTLA MI GÖMÜLDÜ?

“Müren'in son 18 yılında hatta ölümünde bile yanından ayrılmayan en yakın dostu ve sırdaşı Göksenin Çakmak’a, Sanat Güneşi’nin bu merak edilen inziva dönemini, öldüğü gün söylediği son sözlerini, tabutla gömülmesini ve yerine getirilmeyen vasiyetini sordum.” diyen Akay, ölümünden 26 sene sonra Sanat Güneşi’nin hayranlarını şoke edecek açıklamalara imza attı. Onur Akay, “Çakmak, sıkılmasın diye 4 yıl Zeki Bey’le vakit geçirmiş. Sabah saat 4’lere kadar kara perdeli yatak odasında sohbet etmişler, televizyon ve film seyretmişler. TRT İzmir stüdyosundaki çekim sırasında kendini kötü hisseden Zeki Müren'in, hayattayken son sözleri ise "Çok terledim de değişip geleyim." olmuş. Herkesi şaşırtan diğer bir konu ise Zeki Bey gerçekten tabutla gömülmüş ve ailesinin öyle istediği söylenmiş. Ayrıca Zeki Bey, yakınları ile arabayla Levent'ten Taksim'e giderken Zincirlikuyu'nun önünden her geçtiklerinde, 'İleride emri hak vaki olduğunda beni buraya gömün çocuklar.' dermiş. Ancak, Sanat Güneşi'nin binlerce kere kendi sözleri ile söylediği vasiyeti yerine getirilmemiş.” açıklamasını yaptı.

ZEKİ MÜREN AJDA PEKKAN’A TOKAT MI ATTI?

Onur Akay, 2021 yılında piyasaya çıkan “Görmeden Sevmek” isimli şiir anı ve röportaj kitabında yayınlanan bazı özel bilgileri, Zeki Müren'in 26. ölüm yıldönümü nedeni ile kendi internet sitesindeki köşe yazısına taşıdı. Bergüzar Korel’in annesi oyuncu Hülya Darcan’ın öz dayısı olan ve gazino dönemlerinde ise Zeki Müren’in en büyük rakibi olarak gösterilen usta sanatçı Adnan Pekak’la, 2003 yılında Ankara Maltepe’deki evinde bir röportaj yapan Onur Akay, magazin tarihinin merak konusu olan en büyük sırlarından birini de açıkladı. Magazin gündemine bomba gibi düşecek açıklamalarda bulunan Akay, “Adnan Pekak’a, ‘Zeki Müren gerçekten sizi engelledi mi?’ diye bir soru sormuştum ve sorumu cevaplarken Ajda Pekkan ile ilgili de şaşırtan bir iddiada bulundu. Pekak, ‘Zeki Müren sadece beni değil, Adnan Şenses’i de engellemiştir. Bülent Ersoy’u da hiç sevmiyordu ama Bülent çok popüler olunca onu engelleyemedi ve sahneleri aslında rahatsızlığı için değil Bülent’in büyük başarısı yüzünden bırakmak zorunda kaldı. Yoksa sahnelere devam edecekti. Zeki Müren çok kıskanç biriydi. İzmir Efes Otelinde Ajda Pekkan’la sahneye çıkarken Ajda’yı kendi sevgilisiyle otel odasında basınca tokat atarak ağzını kanatmış.’ ifadelerinde bulundu. Yani, Zeki Müren’in tokat attığı ünlü kadın popstar Ajda Pekkan’dır.” ifadelerinde bulundu.

ZEKİ MÜREN BESTELERİ ŞÜKRÜ TUNAR’A MI AİT?

Akay şöyle devam etti:

“Ayrıca Adnan Pekak, o röportajımızda Zeki Müren'in hayatında hiç beste yapmadığını da dile getirdi. Bende yıllar sonra tesadüfen Zeki Müren’in tüm bestelerinin orijinal notalarını gördüm. Şükrü Tunar’ın el yazısı ile yazılan notalarda gerçekten söz ve müzik Şükrü Tunar yazıyordu. Tunar’ın oğlu bu notaları gazeteci Aykut Işıklar’a götürmüş ve Işıklar da bu notaların bir kopyasını almış. Aykut ağabey, bir röportajımız esnasında bana bu notaları göstermişti. Zeki Müren’in son bestesi olarak bilinen “Gece Kirpikli Kadın” isimli eserin de sonradan İlyas Tetik’e ait olduğu ortaya çıkmıştı. Müren’le Şükrü Tunar arasında özel bir anlaşma varmış ve Zeki Bey büyük bestekâr Şükrü Tunar’a bu anlaşma gereği yüklü miktarda para ödüyormuş. Müren, İlyas Tetik’e de para ödemiş ama İlyas Bey, Müren’in vefatından sonra şarkının kendisine ait olduğunu ispatladı.”