CHP'li Altay, "Cumhurbaşkanı Soyer'e kafayı takmış"

TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Cumhurbaşkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e kafayı takmış” dedi.


CHP'li Altay,

Gerçek Haberci'den Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısının ardından gelen soruları yanıtladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın UNESCO Dünya Mirası 2022 daimi adaylığı için İzmir’de yer alan Kemeraltı ve çevresini elemesine yönelik gelen soruyu cevaplayan Altay, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e kafaya takmış bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Ama Tunç Soyer, Erdoğan’ı kafasına takmıyor” diye konuştu.
Altay, “İzmir’e ‘Gâvur İzmir’ diyen, husumeti bitmeyen bir kafanın anlayışı olduğunu dile getirerek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e kafaya takmış bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Ama Tunç Soyer, Erdoğan’ı kafasına takmıyor” ifadelerini kullandı.
Öztunç, “Nedeni, AKP’nin İzmir alerjisi”
Ardından soruya cevap veren, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “İzmir, UNESCO 2022 daimi listesi için aday gösterilecekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, İzmir’deki pek çok sivil toplum örgütü ve İzmirli vatandaşlarımız bunu talep etti. Daha sonra bir baktık, Bakanlık bir Ali Cengiz oyunu yapmış, İznik alınmış. İznik de olmalı, kesinlikle buna karşı değiliz; ama İzmir’de olmalıdır. Bu, AKP’nin İzmir’e olan alerjisinden kaynaklanıyor. Turizm Bakanı, Çeşme’nin talanı projesiyle uğraşacağına, kendi otellerini nasıl büyütürüm diye çalışacağına, iş adamı olarak Turizm Bakanlığı’na başvurup Turizm Bakanı olarak kendi otellerine imzalar atacağına buna çalışsaymış.  Ama 2023’te de daimi üyelik için fırsat var. CHP iktidarında İzmir UNESCO tarih mirasına aday olacak” açıklamasını yaptı.