Babacan: Adayın şimdiden açıklanması çok riskli

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Aday isminin şimdiden açıklamasının son derece riskli olacağını, ciddi karışıklık olacağını düşünüyoruz' dedi.


Babacan: Adayın şimdiden açıklanması çok riskli

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gazetecilerle buluştu, seçim gündemine dair açıklamalarda bulundu.

t24'te yer alan habere göre, cumhurbaşkanı adayının ismi konusunda baskı hissetmediklerini söyleyen Babacan, "Aday isminin şimdiden açıklamasının son derece riskli olacağını, ciddi karışıklık olacağını düşünüyoruz. Şu anda kamuoyunda ismi az ya da çok tartışılan isimler değişiyor. Geçen sene çok tartışılan isimler bu sene değişti.  Yine değişir. Bize de çarşıda pazarda çeşitli isimler söylüyorlar. ‘Vakti değil’ diyoruz" ifadesini kullandı.

"Ortak aday konusunda uzlaşma olmazsa ne olacak?" sorusuna da yanıt veren Babacan, "Olmayabilir. A planımız elbette ortak aday. Türkiye için doğrusunun bu olduğuna inanıyoruz. Ama olmazsa ne yapacağımızı şaşırmayacağız. Adayda uzlaşma olmazsa da altına imza attığımız taahhütlere uyarız. Mesela, ortak aday olmasa da seçim güvenliği için birlikte çalışırız. Uzlaşma olmazsa kendi adayımız olacağını söylemiştik" dedi.