Dünya Anlayış ve Barış Günü'nde Uluslararası Dostluk Antlaşması

Rotary Uluslararası Dostluk Değişim programı kapsamında Nijerya’dan Rotary District 9110 Guvernör ve üyeleri, 21 Eylül Birleşmiş Milletler Uluslararası Barış Günü anısına Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nu ziyaret ederek “İkiz Bölge Antlaşması” imzaladı.


Dünya Anlayış ve Barış Günü'nde Uluslararası Dostluk Antlaşması

Rotary 2440. Bölge Federasyonu “21 Eylül Uluslararası Barış ve Anlayış Günü” dolayısıyla Nijerya’dan Rotary District 9110’u Bölge Federasyonu’nda ağırladı.Geçmiş ve gelecek dönemdeki Federasyon Başkanlarının da yer aldığı hibrit toplantıya online olarak katılan Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt,böylesi anlamlı bir günde gerçekleşen bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek barışın ülkemiz ve tüm dünya için ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Toplantıya mazereti dolayısıyla fiziki katılım gösteremeyen Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt adına İkiz Bölge Antlaşmasını imzalayan Geçmiş Dönem Federasyon Başkanı Nedim Atilla Rotary’nin“Pozitif Barış”ı önemsediği konusuna vurgu yaptı. ‘Pozitif Barış’ın da, barışçıl toplumları yaratan ve sürdüren tutumlar, kurumlar ve yapılar olarak tanımlandığını ifade eden Atilla, “Biz Rotaryenler Kaynakların Adil Dağılımı, Serbest Bilgi Akışı, Ülkelerin komşularıyla İyi İlişkileri , Yüksek Düzeyde İnsan Kaynağı yaratılması, Herkesin Haklarının Kabulü, Düşük Düzeylerde Yolsuzluk  ve Güvenli İş İlişkilerini barış için önemseriz” dedi. Pozitif Barışın dönüştürücü bir kavram olduğunun da altını çizen Geçmiş Dönem Federasyon Başkanı Nedim Atilla şöyle konuştu:

 “Barışın ve toplumun gelişmesi için gerekli koşulları tanımlayarak odağı olumsuzdan uzaklaştırır. Sistemik doğası nedeniyle, Pozitif Barıştaki iyileştirmeler yalnızca barışı güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda daha yüksek GSYİH büyümesi, daha iyi refah önlemleri, daha yüksek dayanıklılık seviyeleri ve daha uyumlu toplumlar gibi toplum için arzu edilen diğer birçok sonuçla da ilişkilidir. En önemlisi, toplumların nasıl dönüştüğünü ve geliştiğini açıklayan bir sosyal değişim teorisi sağlar. Pozitif Barış, insan potansiyelinin gelişebileceği en uygun ortamı tanımlar.”

Rotary District 9110 Bölge Başkanı Omotunde Lawson ise ülkeler arası dostluğun ve barışın önemine vurgu yaparak Rotary 2440. Bölgeye flama takdiminde bulundu. Toplantı Geçmiş Dönem Federasyon Başkanı Nedim Atilla’nın da Omotunde Lawson’a flama takdim etti.

Toplantıda Gelecek Dönem Federasyon Başkanı Ayda Özeren ve Başkan Adayı Mert Korur da kalıcı barış hakkındaki düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar.

Toplantı sonunda Omotunde Lawson ile dönem Federasyon Başkanı Serdar Durusüt adına Geçmiş Dönem Federasyon Başkanı “İkiz Bölge” anlaşmasını imzaladılar.