Vaka sayısı binin altında: Koca'dan toplu taşımada maske açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde toplu taşımada maske kullanımı zorunluluğunun kalkacağını söyledi.


Vaka sayısı binin altında: Koca'dan toplu taşımada maske açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs vaka sayısının binin altına düştüğünü "Uzun süredir beklediğimiz gün geldi" sözleriyle duyurdu.

Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada "Vaka sayısı 905. Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı’nın 22 Mayıs’a ilişkin yayınladığı tabloya göre; son 24 saat içerisinde yapılan 118 bin 852 testten 905’i pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 5 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 1019 olarak açıklandı.

Bakanlığın günlük Covid-19 tablosuna göre; ülke genelinde 1, 2, ve 3. doz olarak yapılan toplam aşı sayısı 147 milyon 678 bin 580 oldu. 

Hedef nüfusa göre yapılan aşılamalara bakıldığında ise ilk üç sırada Osmaniye, Ordu ve Amasya bulunuyor. Aşılamada en kötü durumda olan iller ise Şanlıurfa, Batman ve Siirt.