TSK'da dikkat çeken iki karar: Bir yanda Bülent Ersoy, bir yanda tarikat

Tarikat toplantısına katılan Tuğamiral Mehmet Sarı’nın soruşturması konusunda tek bir adım atmayan MSB, Bülent Ersoy'un Anıtkabir ziyareti sonrası iki komutanı birden görevden aldı.


TSK'da dikkat çeken iki karar: Bir yanda Bülent Ersoy, bir yanda tarikat

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın 25 Mart 2021 günü makam arabasıyla gittiği tarikat evinde üniforması ile namaz kıldığı görüntüler medyada yer almıştı. Büyük tepki çeken bu görüntülerin ardından Milli Savunma Bakanlığı, Sarı hakkında  soruşturma açıldığını bildirdi. Ancak bu soruşturma aylarca tamamlanamadı. TBMM'ye verilen önergeler de cevaplanmadı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar incelemenin sürdüğünü açıkladı.Sarı hakkında hiçbir disiplin cezası uygulanmadı ve 5 Ağustos 2021 günü yapılan Yüksek Askeri Şura'da emekli maaşı ve diğer sosyal hakları ile birlikte emekliye sevkedildi.

Aynı Milli Savunma Bakanlığı, Bülent Ersoy'a Anıtkabir'de şemsiye tutan denizci subay ile Anıtkabir komutanı Albay'ı 48 saat içinde görevden aldı. Anıtkabir Komutanı Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert, Hakkâri Yüksekova'ya tayin edildi.