Zeynep Altıok'a "Cumhurbaşkanına hakaret"ten hapis cezası

Önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 25-26 dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Cumhurbaşkanına hakaret davasında bir kez daha hakim karşısına çıktı.


Zeynep Altıok'a

 

Yenigün Gazetesi'nin haberine göre Altıok’un sosyal medya üzerinden 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yeniden yargılandığı dava, Urla 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

İzmir Urla 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde saat 14.00'te görülen duruşmada karar çıktı. Zeynep Altıok, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla açılan davada 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması ertelendi.

Zeynep Altıok'un sosyal medya üzerinden 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etmesine rağmen, aynı suçlamalarla yeniden dava açılmıştı.Zeynep Altıok, "Durumum kişiye özel değildir, bu ülkenin sayısız vatandaşıyla aynıdır" dedi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Zeynep Altıok, "'Bozuk düzende düzgün çark olmaz' demiş Pir Sultan Abdal. Bizde bunu burada bir kez daha görmüş olduk. Durumum kişiye özel değildir, bu ülkenin sayısız vatandaşıyla aynıdır. Kendisine yöneltilen hiçbir eleştiriyi kabul etmek istemeyen ve hepsine karşı kişisel bir intikam duygusu gösteren kişinin talimatıyla açılan dokunulmazlığımın kalkmasını takip eden hafta açılan ilk davadan beraat etmiştik haftası dolmadan dosyadaki tweetlere 50 adet tweet daha eklenerek yeni dava açtılar. İnsan hakları ifade ve düşünce özgürlğü bir kez daha yok sayılmış oldu. İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve millet vekili olduğum görev süreme özel geriye dönük talimatla hazırlanan araştırma raporunda yer alan 58 tweet içinde 5 i mükerrer. Aralarında Cumhurbaşkanına hakaret şöyle dursun Atatürk’ün sözleri, Tayyip Erdoğan’ın kendi sözleri, Sivas Katliamı hakkında açıklamalarım, babamın şiiri yer alıyor. Bu dava ve karar içinde bulunduğumuz dönemin röntgeni gibi. Ben sayısız siyasetçi dişünceleri yüzünden tutukluyken bu konuda kurduğum kuracağım her cümleden hicap duyarım. Hukuk ve adalet ülkemizin en temel sorunlarından biri halinde.

zeynep-altiok-yenigün1

zeynep-altiok-yenigün11zeynep-altiok-yenigün111