Böyle isyan etti: 'Yüzlerini gören cennetlik'

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok ekonomik krize dair bir yazı yazdı, AKP cephesinin Erdoğan dışında sessiz kalmasına tepki gösterdi.


Böyle isyan etti: 'Yüzlerini gören cennetlik'

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, "'Hükümete yakın kaynakların’ yüzünü gören cennetlik" başlıklı bir yazı kaleme alırken, Erdoğan dışında iktidardan kimsenin ekonomik kriz başlığında açıklama yapmamasına tepki gösterdi.

Altınok, "Söyleyecek bir şeyiniz yoksa sizleri o makamlarda zorla mı tutuyorlar?" diye sordu.

Yazıdan bir bölüm şöyle:

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan hükümete yakın "kaynaklar", Türkiye'de "ekonomi yönetilemiyor" yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını, bunun da "psikolojik" olduğunu söylemişler.
Peki acaba niye böyle diye hiç düşünüyorlar mıdır?
Öyle ya, iktidarın muhalefete "Niçin ekonomiyi beğenmiyorsun, politikalarımızı alkışlamıyorsun, hep eleştiriyorsun" diye sitem etmesisaçma olur değil mi?
Ekonominin yarısı verilerse yarısının da psikolojik olduğunu bilmeyen yok.
O halde iktidarın ekonomi politikalarını belirleyen, şekillendiren,uygulayan kadrolar niçin beyanatlarında isim bile vermektençekiniyorlar.
Diplomasi ya da ulusal güvenlikle ilgili bir mevzu olsa, Dışişleri'nde, Milli Savunma'da, MİT'te falan görevli olsalar bu gizliliği anlayacağız da... Ekonomiden konuşuyoruz. Nedir bu paravan arkasından seslenmeler?

***

Ne var ki ekonomi alanında resmi görevleri olan tonla siyasetçi, danışman, akademisyen var.
Onları da sahnede hiç göremiyoruz. 

***
Çıksınlar, konuşsunlar... Cumhurbaşkanı'nın konuşmalarında ana çerçevesini çizdiği ekonomik modelin ayrıntılarını anlatsınlar... "Psikolojik" dedikleri havayı dağıtmak için şeffaf şekilde argümanlarını dile getirsinler... Belirsizlikten, önünü görememekten elindeki üç kuruş birikimini piyasadaki mecralarda çarçur eden vatandaşın paniğini dindirsinler... "İşlerimizin başındayız, kontrol bizde, uğraşıyoruz" desinler...
Ama yüzlerini gören cennetlik.
Söyleyecek bir şeyiniz yoksa sizleri o makamlarda zorla mı tutuyorlar?